Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους

12.01.2022
Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους
Οι λέξεις-κλειδιά είναι: Ελαφρύ και φωτεινό

Όταν ζεις σε ένα μικρό σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να τακτοποιήσεις τα έπιπλά σου έτσι ώστε να είναι εξίσου λειτουργικά και κομψά. Η μεγιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου, η χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου και οι δημιουργικές λύσεις οργάνωσης είναι υψίστης σημασίας.

Οι καλύτερες προτάσεις για κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται ακριβή (χωρίς να είναι)

Παρακάτω θα βρεις τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους:

Υποτιμάς το φυσικό φως
Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος ενός μικρού χώρου. Μεγιστοποίησε το δικό σου τοποθετώντας καθρέφτες σε απέναντι τοίχους από τα παράθυρά σου για να αντανακλούν και να διαχέουν το φως. Προτίμησε υφαντά στόρια ή διαφανείς κουρτίνες για να φιλτράρεις το ηλιακό φως αντί να το εμποδίσεις.

Διακόπτεις την οπτική ροή
Εάν το σπίτι σου έχει πολλά μικρά δωμάτια, θα το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο συνδέοντας οπτικά τα δωμάτια μέσω μιας ενοποιημένης παλέτας χρωμάτων, υλικού ή γενικού στυλ. Αυτό θα βοηθήσει ολόκληρο τον χώρο να ρέει οπτικά.

Αποδέξου το μέγεθος του χώρου σου
Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς ότι έχεις μικρό χώρο και αρχίσεις να κάνεις βήματα για να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να δημιουργήσεις κομψό περιβάλλον. Εάν δεν έχεις χώρο για ένα κομοδίνο, αν το στριμώξεις θα κάνει το δωμάτιό σου να φαίνεται πιο στενό. Αντ 'αυτού, επίλεξε ένα σκαμπό για να στηρίζεις τα τηλεχειριστήρια, τα περιοδικά και τα μικροσκοπικά επιτραπέζια φωτιστικά.

Μην συνωστίζεις τις επιφάνειες
Ανεξάρτητα από το πόσες έξυπνες λύσεις αποθήκευσης ενσωματώνεις, θα έχεις πάντα περιορισμένο χώρο. Είναι σημαντικό να αξιολογήσεις τα υπάρχοντά σου και να βεβαιωθείς ότι όλα είναι ουσιαστικά ή λειτουργικά.

Επιλέγεις το λάθος μέγεθος κρεβατιού
Σε ένα μικρό δωμάτιο, ένα κρεβάτι με ουρανό καταλαμβάνει πάρα πολύ χρήσιμο χώρο. Αντίθετα, σκέψου σε μικρότερη κλίμακα. Για παράδειγμα, ένα κεφαλάρι εξακολουθεί να κάνει μια δήλωση χωρίς να γεμίζει το δωμάτιο.

Κάνεις υπερβολική χρήση μικρών επίπλων
Τα πιο βαριά κομμάτια έχουν θέση σε μικρότερους χώρους, εφόσον ολόκληρο το δωμάτιο είναι επεξεργασμένο. Εξέτασε το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε statement κομμάτια όπως ένας άνετος καναπές σε ένα πολυτελές ύφασμα.

Δεν εκμεταλλεύεσαι τον αρνητικό χώρο
Εάν η κουζίνα σου είναι μικροσκοπική, αντί να χρησιμοποιείς χώρο στον πάγκο για διακοσμητικά μπολ, χρησιμοποίησε τον χώρο κάτω από τα πάνω ντουλάπια για κρεμαστό χώρο αποθήκευσης σκευών, ώστε τα συρτάρια και τα ντουλάπια σου να είναι ελεύθερα να κρύψουν τα λιγότερο ελκυστικά σημεία.

Κρεμάς ογκώδεις κουρτίνες
Οι βαριές κουρτίνες συσκότισης συρρικνώνουν έναν μικρό χώρο, γι' αυτό προτίμησε ένα πιο ελαφρύ υλικό ή κουρτίνες με διακριτικό μοτίβο - ειδικά σε χώρους όπου θέλεις να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως, όπως το σαλόνι.

Αγνοείς τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων
Σε ένα μικρό χώρο, μπορείς να μεγιστοποιήσεις τα τετραγωνικά μέτρα με έπιπλα και διακόσμηση που μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αποθηκευτικός χώρος. Για παράδειγμα, μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο με ένα πλαίσιο κρεβατιού με συρτάρια.