Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στη διαμόρφωση της κουζίνας

26.04.2021
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στη διαμόρφωση της κουζίνας
Κάνε το χώρο σου ευχάριστο αλλά και πρακτικό

Ενώ οι κουζίνες διατίθενται σε όλα τα σχήματα, τα μεγέθη και τα στυλ, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές καθολικές διακοσμητικές συμβουλές που ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις.

Τα καλύτερα tips διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια

Επαγγεματίες interior designer μοιράζονται τις συμβολές τους σχετικά με αποφάσεις διακόσμησης που πρέπει να αποφεύγονται στην κουζίνα, είτε φτιάχνεις ένα χώρο από το μηδέν είτε απλά φτιάχνεις τις τελευταίες πινελιές:

Το παρακάνεις με τα αξεσουάρ
"Οι κουζίνες δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά στυλιζαρισμένες ή ακατάστατες για να έχουν ζωή. Τα τελειώματα πρέπει να μιλούν από μόνα τους. Προσπάθησε να αποφύγεις την παγίδα να προσθέσεις πάρα πολλά αξεσουάρ στον πάγκο σου, αλλά για τα κομμάτια που θα έχεις, βεβαιώσου ότι είναι όμορφα" λέει η Maggie Griffin, ιδρυτής σχεδιάστρια της Maggie Griffin Design.

Κάνεις μη πρακτικές επιλογές
"Μια μεγάλη νησίδα είναι φανταστική, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η ροή και η διάταξη είναι σωστά. Εάν πρέπει να κάνεις ολόκληρη βόλτα γύρω από τη νησίδα για να επιστρέψεις από το ψυγείο στο νεροχύτη, αυτό θα σε κουράσει γρήγορα" λέει ο Noel Gatts. "Είναι σημαντικό να επιλέξεις υλικά που θα διαρκέσουν τόσο από την αντοχή όσο και από την αισθητική. Αυτό που είδες σε ένα περιοδικό ή στο Pinterest μπορεί να μην είναι σωστό την περίπτωση σου. Πρέπει να αντισταθμίσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υλικού και να μάθεις ποιο υλικό είναι καλύτερο για την προσωπική σου χρήση", λέει η Jennifer Goodrow.

Ανανέωσε το σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί ανακαίνιση

Δεν περιλαμβάνεις αρκετά εξαρτήματα
"Μην υποτιμάς των εξαρτημάτων και του φωτισμού. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για κάνεις μια υψηλού επιπέδου αναβάθμιση και να κάνεις μια δήλωση. Μπορείς πραγματικά να γίνεις δημιουργική και να εκφραστείς μέσω του φωτισμού, των κουμπιών των ντουλαπιών και συρταριών και θα μπορείς να αντικαταστήσεις αυτά τα πράγματα λίγα χρόνια αργότερα εάν σου αρέσουν οι αλλαγές" λέει ο Noel Gatts.

Δείχνεις πολλά
"Μην βάλεις ανοιχτά ράφια, εκτός αν είσαι εκπληκτική στην επιμέλεια και το ξεσκόνισμα. Ένα μικρό ανοιχτό ράφι θα πρέπει να είναι για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενά σου, όπως καθημερινά πιάτα, μπολ και κύπελλα" λέει η Amy Sklar.