Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν συνδυάζεις και ταιριάζεις διαφορετικούς τόνους ξύλου

25.04.2021
Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν συνδυάζεις και ταιριάζεις διαφορετικούς τόνους ξύλου
Οι συμβουλές των ειδικών

Αναρωτιέσαι να πρέπει να συνδυάσεις διαφορετικούς τόνους ξύλου ή όχι; Όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία διακόσμησης με διαφορετικά ξύλινα κομμάτια και θέλεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή, είναι εύκολο να αισθάνεαι χαμένη.

Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

"Η ανάμειξη τόνων ξύλου λειτουργεί καλά όταν είναι σκόπιμη", λέει η Brenda Danso, δημιουργική διευθύντρια και ιδρυτής της Brenda Danso Interior Design. "Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο μπορεί να προσθέσει στρώματα και αντίθεση στο χώρο σου." Ωστόσο, το κλειδί βρίσκεται στην τοποθέτηση, στο ύφος των επίπλων και στους τόνους.

Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν διακοσμείς με διαφορετικούς τύπους ξύλου:

Σκέψου τη διάταξη
Σύμφωνα με την σχεδιάστρια Saudah Saleem, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την τοποθέτηση σε ό,τι αφορά τη μίξη τόνων ξύλου. "Μην τοποθετείς κομμάτια ξύλου που έχουν παρόμοιο χρώμα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στο δωμάτιο. Τοποθέτησε διάφορους τόνους ξύλου σε όλο το δωμάτιο για να δημιουργήσεις ισορροπία και να διασφαλίσεις ότι η μία πλευρά του δωματίου δεν θα φαίνεται "βαρύτερη" από την άλλη".

Κράτα συνέπεια
Η April Gandy της Alluring Designs Chicago λέει: "Το κλειδί για την ανάμιξη τόνων ξύλου είναι η συνεπής διατήρηση του σχεδιαστικού στυλ. Η εύρεση κομματιών που αλληλοσυμπληρώνονται καλά, ανεξάρτητα από τον τόνο του ξύλου, βοηθά τις διαφορές στο ξύλο να γίνουν λιγότερο αισθητές".

Πρόσθεσε κάποιο μοτίβο
Η επιλογή ενός κομματιού που ενσωματώνει μια ποικιλία από τόνους ξύλου είναι επίσης μια έξυπνη στρατηγική, εξηγεί η Saleem. "Για να συνδέσεις διαφορετικούς τόνους ξύλου που χρησιμοποιείς στο χώρο, πρόσθεσε ένα έπιπλο που διαθέτει ένα μοτίβο όπως το ξύλο Burl, που βοηθά να ενοποιήσεις τις αντίθετες αποχρώσεις ξύλου σε ένα χώρο".

5 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στο σπίτι σου για να φαίνεται πιο ευρύχωρο

Μην το παρακάνεις
Εάν ένα δωμάτιο διαθέτει ξύλινα δάπεδα, θα πρέπει επίσης να το λάβεις υπόψη, σύμφωνα με την Whitney Durham, ιδιοκτήτρια και επικεφαλή σχεδιάστρια της Whitney Durham Interiors. "Συνήθως, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω όχι περισσότερα από δύο ή τρία διαφορετικά ξύλινα τελειώματα σε ένα χώρο. Εάν τα έπιπλα κάθονται απευθείας στα ξύλινα δάπεδα, προσπάθησε να τα κρατήσεις στην ίδια οικογένεια χρωμάτων."

Μελέτησε τους τόνους
Η Christina Kim, η ιδιοκτήτρια του Christina Kim Interior Design, λέει, "Μπορείς - και πρέπει - να αναμείξεις ξύλινους τόνους - με αυτόν τον τρόπο προσθέτεις βάθος σε ένα δωμάτιο. Ξεκίνα επιλέγοντας έναν κύριο τόνο ξύλου και έναν έως δύο συμπληρωματικούς τόνους. Κράτησε μια σταθετότητα συνδυάζοντας ζεστούς τόνους ξύλου, όπως καρυδιά και βελανιδιά, ή με δροσερούς τόνους όπως γκρι και τέφρα."