Πώς να κάνεις ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα να φαίνεται σαν παλάτι

24.04.2021
Πώς να κάνεις ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα να φαίνεται σαν παλάτι
Τα tips των interior designers

Δεν είναι μυστικό ότι τα ευρύχωρα διαμερίσματα είναι δύσκολο να βρεθούν, ειδικά εάν ζεις στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης. Το ότι ζεις όμως σε ένα μικρό διαμέρισμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις κομψό και να φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Τα καλύτερα tips διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια

Με τις σωστές διατάξεις, τα έπιπλα και μερικά κόλπα οργάνωσης, ακόμη και οι μικρότερες κατοικίες μπορούν να φανούν σαν παλάτια. Οι interior designers Michelle Gage και Brittany Marom μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο έναν μικρό σπίτι.

Γίνε στρατηγική με τη διάταξή
Η Gage τονίζει: "Μην βάζεις έπιπλα στη μέση του δωματίου. Αντ 'αυτού, εστίασε τα κύρια κομμάτια με βάση τον καναπέ για να κάνεις το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Η Marom προσθέτει: "Θα προτιμούσα να έχω ένα ανοιχτό στούντιο παρά να έχω έναν τοίχο που να χωρίζει τους χώρους μου".

Μελέτησε την κλίμακα
Η Gage πιστεύει ότι η διακόσμηση των τοίχων σου με μερικά μεγάλα έργα τέχνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσεις το διακοσμητικό κομμμάτι του σπιτιού σου. "Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ένα μεγάλο έργο τέχνης πάνω από το κεφαλάρι λειτουργεί καλύτερα από δύο ή τρία μικροσκοπικά", εξηγεί. "Το ίδιο ισχύει και για τον καναπέ. Σκέψου το πώς μπορείς να καλύψεις τον κατακόρυφο χώρο του τοίχου σου με λιγότερα αντικείμενα".

Φώτισε τους τοίχους σου
Εάν βρίσκεσαι σε δίλημμα ανάμεσα σε μια σκοτεινή ή μια πιο ανοιχτή απόχρωση χρώματος, η Gage συμβουλεύει να επιλέξεις μια λευκή ή απαλή γκρι απόχρωση για τους τοίχους του μικρού διαμερίσματός σοθ. "Μπορείς να φέρεις χρώμα στο χώρο σε άλλους τρόπους, όπως με ένα βελούδινο καναπέ, ένα υφαντό vintage χαλί ή ένα εκπληκτικό έργο τέχνης στους τοίχους".

Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Όρισε μια θέση για τα πάντα
Όταν ζεις σε στενούς χώρους, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και οργανωμένο - έτσι, το σπίτι σου θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο."Έχε ένα καθορισμένο μέρος για ό, τι σου ανήκει και προσπάθησε να βάζεις στη θέση του το κάθε πράγμα στο τέλος κάθε ημέρας", συνιστά η Gage. Προτείνει επίσης να αναζητήσεις λειτουργικά κομμάτια που κάνουν περισσότερα από το να φαίνονται απλώς όμορφα. "Για παράδειγμα, θα μπορούσε η τηλεόρασή σου να τοποθετηθεί σε ένα έπιπλο που έχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης ή να επιλέξεις κομοδίνα που έχουν πολλά συρτάρια αντί για ένα ή κανένα".

Προτίμησε καινοτόμες μεθόδους αποθήκευσης
"Τα ράφια, είτε στον τοίχο είτε σε μια βιβλιοθήκη, θα είναι ο καλύτερος φίλος σου γιατί εκμεταλλεύονται τον κατακόρυφο χώρο", λέει η Gage. Προτείνει μια βιβλιοθήκη με ανοιχτά ράφια στην κορυφή και κλειστά ντουλάπια στο κάτω μέρος ή ακόμη και τη δημιουργία προσαρμοσμένων ραφιών για να μεταμορφώσουν μια αδέξια γωνιά σε έναν πιο λειτουργικό χώρο. Η Marom πιστεύει ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι το κλειδί για τη διακόσμηση ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος. "Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους μικρούς χώρους είναι η έλλειψη χώρου αποθήκευσης και ντουλαπιών". Για να το διορθώσεις αυτό, μπορείς να επενδύσεις σε cool αποθηκευτικά κομμάτια για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σου.