Πώς να ενσωματώσεις διαφορετικές καρέκλες στο σπίτι σου

03.05.2021
Πώς να ενσωματώσεις διαφορετικές καρέκλες στο σπίτι σου
Τα tips των ειδικών για ένα mix and match αποτέλεσμα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη

Οι διαφορετικές και αταίριαστες καρέκλες φαγητού είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος να πειραματιστείς και να προσθέσεις μια πινελιά προσωπικότητας και οπτικού ενδιαφέροντος στο χώρο σου.

Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν συνδυάζεις και ταιριάζεις διαφορετικούς τόνους ξύλου

Παρολα αυτά, αν θες να το δοκιμάσεις, υπάρχουν μερικοί κανόνες που είναι καλό να ακολουθήσεις, για να φαίνεται σκόπιμος και στυλάτος ο συνδυασμός. Οι interior designers Tali Roth και Abigail Ahern μοιράζονται τις συμβουλές τους.

Χρησιμοποίησε διαφορετικές καρέκλες για να δημιουργήσεις χαρακτήρα σε ένα βασικό δωμάτιο
Η Tali Roth λέει: "Οι διαφορετικές καρέκλες φέρνουν χαρακτήρα και ενδιαφέρον σε κάθε χώρο. Είναι ένας πολύ απλός τρόπος να προσθέσεις χρώμα και στο σπίτι σου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Μπορείς χρησιμοποιήσεις αυτήν την τεχνική σε οποιοδήποτε περιβάλλον και σε οποιοδήποτε στυλ. Το προτείνω στους τολμηρούς πελάτες μου, που τους αρέσει να ρισκάρουν και τους αρέσει να παίζουν με χρώματα και υφές.

Πρόσεξε το ύψος
Η Ahern λέει: "Όταν πρόκειται για καρέκλες φαγητού, το ύψος του καθίσματος πρέπει να είναι αρκετά παρόμοιο, διαφορετικά, μπορεί να φαίνεται λίγο αποσπασματικό και περίεργο".

5 τρόποι να κάνεις τα ράφια σου να φαίνονται πιο chic

Κράτησε συνοχή στα χρώματα
"Εάν θέλεις να είσαι τολμηρή και να αναμείξεις διαφορετικές χρωματιστές καρέκλες, νομίζω ότι πρέπει να δεσμευτείς σε αυτό και να το κάνεις με τόλμη. Μπορείς είτε να έχεις την ίδια καρέκλα σε όσα διαφορετικά χρώματα θέλεις, είτε να έχεις μια ποικιλία διαφορετικών καρεκλών και να τις ταιριάξεις με βάση της χρωματική τους παλέτα. Ένας άλλος τρόπος να δημιουργήσεις συνοχή μεταξύ διαφορετικών καρεκλών είναι να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια καθίσματος σε ταιριαστό ύφασμα", προτείνει η Roth.

Μην φοβάσαι να συνδυάσεις εποχές και στιλ, αρκεί τα σχήματα να αλληλοσυμπληρώνονται
"Στην τραπεζαρία μου, έχω καρέκλες που είναι εντελώς διαφορετικών εποχών και στυλ, αλλά τα σχήματα δημιουργούν μια συνοχή. Τις έχω ταιριάξει σε ζευγάρια και όλες αυτές οι καμπύλες ταιριάζουν με το σχήμα του τραπεζιού", λέει η Ahern.