Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού;

04.01.2020
Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού;
Ένας οδηγός που θα σου λύσει τα χέρια

Δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο χρώμα να βάλεις στο καθιστικό ή την κουζίνα σου;

Δες και αυτό: Το αντικείμενο που όλες αγαπάμε αλλά… απαγορεύεται να έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας

Είναι λογικό να νιώθεις ότι μια τέτοια απόφαση είναι πολύ σημαντική, αφού το χρώμα συχνά καθορίζει τον συνολικότερο τόνο και τη διακόσμηση του κάθε χώρου.

Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις για τα ιδανικότερα χρώματα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού:

Καθιστικό

Μπεζ Αποτελεί το κορυφαίο ουδέτερο χρώμα. Ο λόγος; Ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στην ψυχρότητα και τη ζεστασιά με αποτέλεσμα να δίνει κύρος και σικ αέρα σε κάθε χώρο.

Λευκό Οι λευκοί τοίχοι δίνουν την ελευθερία να παίξεις με διαφορετικά χρώματα στα έπιπλα, τα καλύμματα και τα αξεσουάρ. Παράλληλα, κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται πιο αρχοντικός και πολυτελής.

Σοκολατί Το καφέ της σοκολάτας χαρίζει στο χώρο αίσθηση ζεστασιάς και γλυκύτητας ενώ, παράλληλα, δε χάνει σε στιλ και κομψότητα.

Αυτό το είδες; Διακοσμείς το σπίτι σου από την αρχή; Οι 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Κουζίνα

Γκρι ανοιχτό Το ανοιχτό γκρι προσφέρει την ευκολία και την κομψότητα του λευκού χωρίς να λερώνει εξίσου εύκολα. Προτίμησε το συγκεκριμένο χρώμα αν οι πάγκοι και τα ντουλάπια της κουζίνας σου διαθέτουν πέτρινες ή χρωματιστές λεπτομέρειες καθώς θα τις αναδείξει ακόμα περισσότερο.

Πράσινο βεραμάν Οι ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου παστέλ χαρίζουν στην κουζίνα σου αέρα ρετρό.

Εκρού Λειτουργεί ακριβώς όπως το ανοιχτό γκρι και δίνει περισσότερο βάθος στην κουζίνα σας συγκριτικά με το λευκό. Επιπλέον, χαρίζει στο χώρο αέρα φρεσκάδας και χαλαρότητας χωρίς να χάνει… πόντο κομψότητας!

Τραπεζαρία

Καφέ-Μινκ Αυτό το βαθύ και ιδιαίτερο καφέ χρώμα είναι τόσο ζεστό, γλυκό και φιλόξενο που θα κάνει τους καλεσμένους σου να νιώθουν σαν το σπίτι τους!

Μπλε ραφ Ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα και την πολυτέλεια. Μπορεί το μπλε να θεωρείται περισσότερο ψυχρό ως χρώμα, αλλά αυτή η πιο θερμή απόχρωσή του θα δώσει δραματικό χαρακτήρα στο χώρο σου.

Μπορντό Μπορεί να φαίνεται βαρύ, αλλά θα χαρίσει στον χώρο σου μοναδική αίσθηση πολυτέλειας.

Διάβασε επίσης: 5 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο πολυτελές

Μπάνιο

Μπεζ-γκρι (taupe) Αποτελεί τον ιδανικό καμβά για κάθε μπάνιο μιας και είναι εξαιρετικά διακριτικό. Μπορεί να φαίνεται οριακά αδιάφορο, αλλά ο συνδυασμός του με μοβ και λευκά αξεσουάρ και πετσέτες, κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις.

Μέντα Φρέσκια και παιχνιδιάρικη, η μέντα αποτελεί ένα από το πιο hot χρώματα στη διακόσμηση.

Υπνοδωμάτιο

Μπεζ-Χακί Αυτό το χρώμα θα σε κάνει να νιώσεις ζεστά, άνετα και όμορφα.

Λευκό του Πάγου Αποτελεί την επιτομή της κομψότητας και, ταυτόχρονα, έχει χαλαρωτική και ανακουφιστική δράση.

Μπλε ανθρακί Σε γενικές γραμμές, το ανθρακί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα. Ωστόσο, οι πιο μπλε τόνοι του τείνουν να δείχνουν πιο κομψοί και ζεστοί.