Τα πράγματα στο σπίτι σου που σου προκαλούν άγχος (χωρίς να το καταλαβαίνεις)

02.02.2020
Τα πράγματα στο σπίτι σου που σου προκαλούν άγχος (χωρίς να το καταλαβαίνεις)
Όσα πρέπει να ξεφορθωθείς το συντομότερο δυνατό

Μια καλή διακόσμηση μπορεί να κάνει το σπίτι σου να μοιάζει με όαση. Από την άλλη όμως, κάτι που δεν έχει γίνει σωστά μπορεί να δημιουργήσει στρες και άγχος.

Δες και αυτό: 10 τέλειες ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σου

Δες παρακάτω τα πράγματα που γίνονται συχνά πηγές άγχους χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Οι μνήμες που βρίσκονται παντού

Μερικές οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά δώρα βρίσκονται λίγο πολύ σε όλα τα σπίτια. Αν όμως το έχεις παρακάνει, ίσως συνειδητοποιήσεις πως το παρελθόν σου σε έχει… στοιχειώσει. Αν ο χώρος σου είναι υπερφορτωμένος θα δημιουργηθεί οπτικό χάος και το μυαλό σου θα αναγκαστεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο πληροφοριών, κάτι που δημιουργεί άγχος.

Έχεις δημιουργήσει την λάθος ατμόσφαιρα

Το χρώμα είναι συχνά υπεύθυνο για την ατμόσφαιρα των χώρων. Μπορεί να σου άρεσε η μεταλλική απόχρωση ενός δυνατού χρώματος, είναι πιθανό όμως πλέον να νιώθεις πως είναι πολύ έντονο. Προσπάθησε να δεις τι σου λέει το ένστικτό σου για τα χρώματα του χώρου.

Αυτό το είδες; 5 κοινά διακοσμητικά λάθη και πώς να τα διορθώσεις

Το κινητό σου βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι

Είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνεις το πρωί που ξυπνάς και το τελευταίο που κοιτάς πριν πέσεις για ύπνο, κάτι το οποίο θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Κράτησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το υπνοδωμάτιό σου, καθώς επηρεάζουν τα επίπεδα άγχους.

Δεν δημιουργείς ‘ροή’

Σκέψου τη ‘ροή’ του χώρου σου σαν ένα ποτάμι: Πρέπει να μπορεί να κυλάει χωρίς να βρίσκει εμπόδια. Τα έπιπλα και τα φυτά δεν πρέπει να είναι μέσα στα πόδια σου και θα πρέπει να μπορείς να κινείσαι με ευκολία ανάμεσά τους.

Διάβασε επίσης: Πώς να ομορφύνεις το μικρό σου μπάνιο χωρίς ανακαίνιση