Πώς να ομορφύνεις το μικρό σου μπάνιο χωρίς ανακαίνιση

18.08.2019
Πώς να ομορφύνεις το μικρό σου μπάνιο χωρίς ανακαίνιση
6 tips που θα ομορφύνουν άμεσα το χώρο σου!

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το μπάνιο των ονείρων σου, είτε επειδή ζεις σε μικρό σπίτι με ενοίκιο, είτε γιατί απλά δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

Υπάρχουν όμως πολλά μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το ομορφύνεις. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το μπάνιο σου χωρίς να χρειαστεί να το ανακαινίσεις:

Φυτά

Τίποτα δεν ομορφαίνει περισσότερο ένα βαρετό μπάνιο από τα φυτά. Αφενός δίνουν χρώμα και αφετέρου ανανεώνουν τον αέρα. Επίλεξε φυτά που προτιμούν την υγρασία και τη ζέστη και είναι σίγουρο ότι το μπάνιο σας θα έχει έναν πολύ αναζωογονητικό αέρα.

Δημιούργησε μια καλλιτεχνική γωνιά

Αν σου το επιτρέπει η διαρρύθμιση, βάψε ένα τοίχο μαύρο και κρέμασε μερικούς πίνακες που σου αρέσουν.

Αυτό το είδες; 5 αντικείμενα που κάνουν το σπίτι σου λιγότερο εκλεπτυσμένο

Ανανέωσε το φωτισμό

Αν το μπάνιο σου είναι παλιό, κατά πάσα πιθανότητα έχει και παλιό φωτισμό. Άλλαξε το φωτισμό, χρησιμοποίησε νέα φώτα LED και βάλε τα περιμετρικά στον καθρέπτη σου.

Κρύψε τους άσχημους σωλήνες

Αν το κτίριο στο οποίο ζεις είναι παλιό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να περνάνε από το μπάνιο σου σωλήνες νερού. Εκμεταλλεύσου τους για να προσθέσεις ένα νέο διακοσμητικό στοιχείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το κλασσικό σχοινί και να το βάλεις περιμετρικά του σωλήνα.

Διάβασε και αυτό: Εσύ ξέρεις ποια είναι η απόλυτη τάση του 2019 για το μπάνιο;

Πάρε ένα ιδιαίτερο χαλάκι

Μην περιορίζεσαι στα κλασσικά χαλάκια μπάνιου και σκέψου το ενδεχόμενο να βάλεις ένα χαλάκι όπως αυτά που χρησιμοποιείς για το καθιστικό σου.

«Ντύσε» μια άσχημη ντουζιέρα

Αν το πάτωμα της ντουζιέρας έχει λεκέδες και φθορές, φτιάξε ένα νέο πάτωμα καλύπτοντάς το με ένα ξύλινο «πατάκι». Τα πατάκια αυτά είναι αδιάβροχα και θα σου κοστίσουν πολύ λιγότερο από το να αλλάξεις πλακάκια στην ντουζιέρα σου.