Φτιάξε τα δικά σου δώρα για την Πρωτοχρονιά

29.12.2013
Οι άγιες μέρες συνεχίζονται και το μείζον θέμα είναι φυσικά: τα δώρα! Είτε πάρεις το δικό σου δώρο από τη δουλειά σου είτε όχι (γιατί είναι και αυτό μεγάλο ζήτημα!) κάτι θα πρέπει να δώσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Μην σκας όμως. Φέτος ειδικά, δες το αλλιώς και φτιάξε μόνη τα δώρα σου. Πρωτοτύπησε και κάνε και οικονομία την ίδια στιγμή.


Πλάθω κουλουράκια! Μια πάντα σίγουρη λύση είναι αυτή του φούρνου σου. Έτσι και αλλιώς όλο και κάτι θα ψήσεις για τις γιορτές. Κάνε τις δόσεις σου διπλές ή τριπλές και ευχαρίστησε με σπιτικές λιχουδιές τους φίλους σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το σκεύος για κάθε περίσταση που όμως είναι το μόνο εύκολο -και οικονομικό- αφού μπορείς να βρεις παντού πια γιορτινά πιατάκια, ή βαζάκια με καπάκι τόσο καλαίσθητα όσο και προσιτά.

Πες το με ένα κερί: Στο γενικότερο πλαίσιο του "κάν' το μόνος σου" μπορείς να στραφείς σε αυτή τη συγκεκριμένη χειροτεχνία για να καλύψεις φέτος όλες σου τις υποχρεώσεις. Η όλη διαδικασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και όχι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαντάζει. Χρειάζεται μόνο προγραμματισμό και σωστή προετοιμασία, όπως περιγράφεται σε άλλο μεμονωμένο... κεφάλαιο.

Η δύναμη της μουσικής: Αν έχεις τα κατάλληλα εξαρτήματα, μια ωραιότατη λύση είναι να προμηθευτείς απλά άγραφα CD τα οποία θα γεμίσεις με όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή ό,τι άλλο νομίζεις ότι αρέσει στον εκάστοτε παραλήπτη. Ένας απλός υπολογιστής έχει αντιγραφικό μηχάνημα και δεν θα πρέπει να σου φαντάζει ούτε αυτό ιδιαίτερα περίπλοκο.

Στολίδια για τον καθένα: Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να είναι αξίας και αυτό έχε το καλά στο μυαλό σου. Μία λύση, λοιπόν, θα ήταν ένα όμορφο στολίδι για τον καθένα. Και μάλιστα στολίδια από το χεράκι σου. Πάρε παλιές μπάλες του δέντρου και κόλλησε επάνω τους λαμπερά κομφετί ή πούλιες, τύλιξέ τες σε όμορφο περιτύλιγμα και δώρισέ τες. Αν έχεις πρόχειρα κουκουνάρια ή κάστανα, βάψ΄ τα σε διάφορα χρώματα -ακόμα και χρυσό και ασημένιο- βάλε ένα κορδελάκι επάνω και είσαι έτοιμη...

Προγραμματισμός: Πάντως, ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις μην ξεκινήσεις τίποτα χωρίς την απαραίτητη λίστα. Βάλε σε χαρτί τα ονόματα και το τι θέλεις να δώσεις στον καθένα και κάνε τη ζωή σου ακόμη πιο εύκολη.

Από τη Ζωή Κίττα