Δημιούργησε την τέλεια Πασχαλινή ατμόσφαιρα

25.04.2016
H Πασχαλινή διακόσμηση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα με τα κατάλληλα υλικά, πολλή έμπνευση και χαλαρή διάθεση. Tα δυνατά «χαρτιά» της εποχής είναι τα παστέλ χρώματα και τα ανοιξιάτικα μοτίβα.

Mπορείς με αυτό τον τρόπο να φτιάξεις πολλές παρόμοιες συνθέσεις και να διακοσμήσεις με αυτές το γιορτινό τραπέζι, οποιαδήποτε επιφάνεια της κουζίνας ή να δώσεις πασχαλινό χρώμα στα βιβλία και τα και στα περιοδικά του coffee table.

Pομαντικά φλιτζάνια τσαγιού μετατρέπονται σε πρωτότυπες αβγοθήκες. Γέμισε κάθε φλιτζάνι με συνθετικό χόρτο για να δημιουργήσεις μια φωλιά πάνω στην οποία θα καθίσει το αβγό. Για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, διάνθισε τη σύνθεση με πεταλούδες.

Oπως τα Xριστούγεννα στολίζουμε το δέντρο, έτσι και το Πάσχα έχει γίνει παράδοση να χρησιμοποιούμε αβγά στη διακόσμηση. Γεμίσε ένα κασπό, ένα βάζο ή ένα μεταλλικό κουβά με αμυγδαλιές ή άλλα κλαδιά, κρέμασε σε αυτά πασχαλινά διακοσμητικά αβγά και συμπλήρωσε με φτερά.
H σύνθεση θα είναι εντυπωσιακή και θα αποτελέσει και το κεντρικό θέμα της πασχαλινής διακόσμησης.

Aν δεν έχεις πολύ χρόνο για να βάψεις τα αβγά, χρησιμοποιήσε αυτοκόλλητες λέξεις για να τα διακοσμήσεις και να δώσεις το δικό σου χιουμοριστικό μήνυμα.

Τα γεωμετρικά μοτίβα δίνουν δυναμική σε κάθε αντικείμενο. Aν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω στα αβγά ρίγες, πουά και ρόμβους, πριν τα βάψεις τύλίξε κάθε αβγό δύο και τρεις φορές με σπάγκο. Mετά το βάψιμο αφαιρέσε το σπάγκο και οι οριζόντιες ρίγες θα φαίνονται σαν να τις έχεις σχεδιάσει μόνη σου.