Χαρτί υγείας: 6 απίθανοι τρόποι να "ανακυκλώσεις" έξυπνα το ρολό του

17.02.2016
Τελείωσε στο χαρτί υγείας; Πριν πετάξεις το ρολό -στην ανακύκλωση εννοείται- δες τι άλλο μπορείς να κάνεις με αυτό...

Το χαρτί υγείας είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης που καταναλώνεται εκ των πραγμάτων σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σπιτικό. Με έντονη και απαραίτητη την οικολογική συνείδηση, η χρήση του δεν γίνεται αλόγιστα και φυσικά στο τέλος τέλος υπάρχει πάντα η ανακύκλωση.

Κι όμως... Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να "ανακυκλώσεις" διαφορετικά το ρολό απο το χαρτί υγείας, δίνοντάς του διαφορετικό ρόλο. Ψάξαμε στο ίντερνετ και βρήκαμε τους πιο ενδιαφέροντες ξεκινώντας από αυτόν της φωτογραφίας.

Κόψε το ρολό σε μικρές ροδέλες, βάψτες με ό,τι χρώμα σου αρέσει, ή κάλυψέ τες με ροδελίτσες γκοφρέ χαρτιού -ή ό,τι αλλο σου έρθει στο μυαλό- και έχεις ωραιότατα "δαχτυλιδάκια" για πετσέτες. Το φανταζόσουν ποτέ;;;

Με ένα ρολό από χαρτί υγείας μπορείς να "δέσεις" με πολύ ιδιαίτερο τρόπο τα άπειρα καλώδια ΄παντός είδους που περισσεύουν στην ντουλάπα με τα εργαλεία σου, έτσι ώστε να μην ξοδέψεις χρήματα για την αγορά άλλου υλικού που θα σου κάνει τη δουλειά, αλλά και να "ανακυκλώσεις" σκουπίδια με τον πιο χρήσιμο τρόπο.

Θέλεις να τα κάνεις και πιο... όμορφα. Τύλιξέ τα με κολλητικές ταινίες διαφόρων σχεδίων ή χρωμάτων που μπορεί να έχεις ή να βρεις -αν δεν θέλεις να αγοράσεις. Εναλλακτικά, ζωγράφισέ τα κιόλας.

Τύλιξέ τα με χαρτί περιτυλίγματος ή κόλα ψησίματος και δέσε τα με σκοινί. Έχεις τέλειες αυτοσχέδιες βάσεις για να φυτέψεις τους όποιους σπόρους στην πρώτη φάση πριν από τη γλάστρα.

Δες περρισότερες λεπτομέρειες στο carolyn's homework

Ηχείο από ένα απλό ρολό χαρτιού υγείας; Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κάνε κλικ εδώ και δες ακριβώς πώς θα το καταφέρεις.

Είσαι μανιώδης συλλέκτης από μινιατούρες παντός είδους; Ας πούμε αυτοκινήτων; Ή έχεις παιδάκι που τα μαζεύει; Δες έναν τρόπο να κάνεις το δική σου βιτρίνα έξυπνα, ανέξοδα και, παντελώς, εναλλακτικά.

Η εικόνα μιλά από μόνη της, όμως δες το όλο πρότζεκτ στο Petit-On

Τάισε τα πουλιά. Κάλυψε το ρολό με φυστικοβούτυρο και κύλησε το ρολό σε σπόρους, ξηρούς καρπούς ή κατευθείαν σε τροφή πουλιών και πέρασε το από ένα σύρμα, ή βέργα, ή πετονιά κάπου στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Ή και μέσα στο κλουβάκι αν έχεις κατοικίδια για... λιχουδιά.

Να είσαι, έτοιμη όμως και για τις επισκέψεις αν το προχωρήσεις. Δεν το κάνεις για να μην έχεις "πελάτες". Σκέψου, λοιπόν, καλά πριν το αποφασίσεις.