Super Διαγωνισμός: Το Womenonly.gr σας πάει στον Ξενώνα Ταλετόν στη Σπάρτη!

07.10.2019
Super Διαγωνισμός: Το Womenonly.gr σας πάει στον Ξενώνα Ταλετόν στη Σπάρτη!
Όταν η φυσική ομορφιά συναντά την ποιοτική διαμονή και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες!

Στην ένδοξη γη της Σπάρτης, στη σκιά του Ταΰγετου και του Μυστρά θα συναντήσεις τον ξενώνα Ταλετόν το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της Λακωνικής φιλοξενίας.

Πήρε το όνομά του από την ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου. Μακριά από το θόρυβο της πόλης στους πρόποδες του βουνού, στην καρδιά του Ξηροκαμπίου, ενός παραδοσιακού χωριού σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη της Σπάρτης.

Αποτελείται από 10 Δωμάτια, διαφορετικά διακοσμημένα μεταξύ τους. Κάποια με τζάκι, κάποια με μικρή κουζίνα, είτε μονόχωρα είτε μικρά διαμερίσματα δυο επιπέδων που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη, ενώ ο συνδυασμός των προϊόντων cocomat και dunlopillo χαρίζουν εξαιρετική ποιότητα ύπνου και χαλάρωσης. Στην πανέμορφη εξωτερική αυλή κατά την ανοιξιάτικη περίοδο και τους θερινούς μήνες, μπορείτε να γευθείτε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό πρωινό ή να απολαύσετε την ηρεμία της Ελληνικής εξοχής πίνοντας τον καφέ σας από το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό του Ταλετόν. Εδώ η ασφάλεια συναντάει την πολυτέλεια και στις μετακινήσεις σου από και προς αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τραίνου. Παράλληλα το Ταλετόν θα οργανώσει για εσάς εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς της Λακωνίας και της Πελοποννήσου. Τα καλά νέα για εσάς δεν σταματούν εδώ αφού στον ξενώνα Ταλετόν μπορείτε να βρείτε πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες. ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

Αξίζει να δείτε τη Μαρμάρινη Δεξαμενή ελαιολάδου του 19ου αιώνα. Η κυλινδρική δεξαμενή με τρούλο κατασκευάστηκε το 1850 από έμπειρους αρχιμαστόρους και βρίσκεται κάτω από το χώρο της υποδοχής. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια του χωριού σας προσκαλούν σε μια γευστική συνάντηση με την τοπική κουζίνα και τους εξαιρετικούς τοπικούς οίνους ώστε να διασκεδάσετε υπεύθυνα αφού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον ξενώνα. Οι οδικές εκδρομές, εκτός από αυτές της Σπάρτης και του Μυστρά, συχνά οδηγούν ως το παραθαλάσσιο και γραφικό Γύθειο με τις βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες, τα Σπήλαια του Διρού, την Αρεόπολη την πρωτεύουσα της Μάνης, την Μονεμβάσια ή ακόμα και την Νεάπολη Λακωνίας που συνδέεται με την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Αν θέλετε να ζήσετε από κοντά την μαγεία της φύσης ο ξενώνας Ταλετόν είναι έτοιμος να σας υποδεχτεί. Για να διεκδικήσετε ένα υπέροχο διήμερο στον ξενώνα Ταλετόν δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα παρακάτω.

Διάρκεια διαγωνισμού: 7/10-14/10

Το δώρο θα εξαργυρωθεί τον Νοέμβριο σε συνεννόηση με τον ξενώνα.

ΔΩΜΑΤΙΑ

Πήρε το όνομα από την ελληνική μυθολογία, μία από τις Πλειάδες, τις κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης. Η Ταϋγέτη ζευγάρωσε με τον Δία και απέκτησε από αυτόν ένα τέκνο, τον Λακεδαίμονα. Σύμφωνα όμως με άλλη παράδοση, η Ταϋγέτη ήταν σύζυγος του Λακεδαίμονα και παιδιά τους ήταν ο Ίμερος και ο Ευρώτας. Θεωρείται βέβαιο ότι αρχικά ήταν η τοπική θεότητα της οροσειράς του Ταϋγέτου και ανήκε στην ακολουθία της θεάς Αρτέμιδας, μαζί με την οποία αναφέρεται συχνά.

Ευρύχωρο, φωτεινό δωμάτιο, 45 m2 που μπορεί να φιλοξενεί έως 4 άτομα.
Η είσοδος του είναι από την κεντρική αυλή του ξενώνα. Αναπτύσσεται σε ένα δίχωρο ισόγειο που φιλοξενεί το καθιστικό με τριθέσιο καναπέ που γίνεται κρεβάτι και την κουζίνα και συνδέεται με μία εσωτερική ξύλινη κυκλική σκάλα με τον επάνω όροφο όπου βρίσκεται το διπλό κρεβάτι και το μπάνιο.

Το διαμέρισμα «Ερατώ» έχει τις ονομαστικές βάσεις του στην ελληνική μυθολογία. Η Ερατώ ήταν η μούσα της λυρικής ποίησης και των ύμνων. Προστάτιδα του γάμου και του έρωτα, εφευρέτης του χορού, των προς τους θεούς ύμνων και γενικότερα προστάτρια της Ποίησης. Κύριο σύμβολό της ήταν η λύρα, αλλά και η κιθάρα, η φόρμιγξ και η βάρβιτος. Απεικονίζεται πάντοτε όρθια και ενίοτε σχεδόν τελείως γυμνή, κρατώντας μία λυρά.

Το διαμέρισμα «Ερατώ» είναι τοποθετημένο στην εξωτερική αυλή του ξενώνα, πλαισιωμένο από άλλα γειτονικά διαμερίσματα και έναν ευωδιαστό κήπο. Είναι ένα δίπατο διαμέρισμα το οποίο συνδέει τους δύο χώρους του με μία εσωτερική ξύλινη σκάλα. Στο ισόγειο φιλοξενείται το καθιστικό το οποίο συμπεριλαμβάνει διθέσιο καναπέ που γίνεται κρεβάτι,το μπάνιο και το τζάκι, ενώ στον επάνω όροφο βρίσκεται το διπλό κρεβάτι φιλοξενίας των επισκεπτών.

Διαμέρισμα Φοίβη

Το διαμέρισμα «Φοίβη» έχει τις ονομαστικές βάσεις του στην ελληνική μυθολογία. Η Φοίβη ήταν Τιτανίδα, κόρη του Ουρανού και της Γαίας. Οι Ρωμαίοι ποιητές την ονόμαζαν Θεά του Φεγγαριού. Με τον Τιτάνα Κοίο γέννησε την Αστερία, την Εκάτη και τη Λητώ. Σύμφωνα με μια άλλη παράδοση, η αδερφή της Ωραίας Ελένης και της Κλυταιμνήστρας, κόρη του Τυνδάρεω και της Λήδας, ονομαζόταν Φοίβη.

Το διαμέρισμα «Φοίβη» είναι τοποθετημένο στην εξωτερική αυλή του ξενώνα, περιτριγυρισμένο από άλλα γειτονικά διαμερίσματα και έναν καταπράσινο κήπο. Είναι ένα δίπατο διαμέρισμα το οποίο συνδέει τους δύο χώρους του με μία εσωτερική ξύλινη σκάλα. Στο ισόγειο φιλοξενείται το κρεβάτι και το μπάνιο ενώ στον επάνω όροφο υπάρχει ένα άνετο καθιστικό , ένας μονός καναπές και τζάκι.
Η «Φοίβη» μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3 άτομα, ενώ παράλληλα μπορεί να προστεθεί παρκοκρέβατο σε αυτή.

Διαμέρισμα Αλκυόνη

Η Αλκυόνη στην ελληνική μυθολογία ήταν σύζυγος του Κύηκα και κόρη του Αιόλου. Μια μέρα, ο Κύηκας βγήκε στο πέλαγος για ψάρεμα, όμως δυνατοί άνεμοι βύθισαν το πλοίο του.

Η Αλκυόνη μόλις είδε το πλοίο του να χάνεται μέσα στην απελπισία της έπεσε από ενα βράχο και σκοτώθηκε. Επειδή η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή, οι θεοί τους μεταμόρφωσαν σε πουλιά, τις γνωστές μας αλκυόνες.
Μάλιστα επειδή οι αλκυόνες γεννούν τα αυγά τους τον Ιανουάριο σε φωλιές μέσα στους βράχους, ο Δίας επέτρεψε στον ήλιο να λάμπει δυνατά και να ζεσταίνει τις αλκυόνες μέχρι να επωαστούν τα αυγά τους.
Οι ζεστές αυτές μέρες του Γενάρη ονομάστηκαν γι’ αυτό το λόγο Αλκυονίδες μέρες.

Η είσοδος του είναι από την κεντρική αυλή του ξενώνα.
Αναπτύσσεται σε ένα δίχωρο ισόγειο που φιλοξενεί το καθιστικό με διθέσιο καναπέ που γίνεται κρεβάτι, την κουζίνα και τζάκι, συνδέεται με μία εσωτερική σκάλα με τον επάνω όροφο όπου βρίσκεται το διπλό κρεβάτι και το μπάνιο

Επισκεφτειτε το Taleton.gr

Βρείτε το Taleton στο Facebook

Βρείτε το Taleton στο instagram

Taleton eco guest house

Ζήστε τώρα την εμπειρία του ξενώνα Ταλετόν και ανακαλύψτε έναν κόσμο φυσικής ομορφιάς απολαμβάνοντας ποιοτική διαμονή με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες!

Δείτε μερικές ακόμη εικόνες!

%PHOTO12%