Θέλει να προχωρήσουμε

08.12.2010
Είχαμε μια συζήτηση με το αγόρι μου για τον έρωτα και μου είπε πως νιώθει ότι είναι κοντά ο καιρός για μας να προχωρήσουμε ένα στάδιο παραπέρα.

Θεία Λουκία, όπως σε όλες στις σχέσεις έτσι και στη δική μου είχαμε μια συζήτηση με το αγόρι μου για τον έρωτα και μου είπε πως νιώθει ότι είναι κοντά ο καιρός για μας να προχωρήσουμε ένα στάδιο παραπέρα. Όμως εγώ του είπα πως δεν το νιώθω αυτό και πως έχουμε μπροστά μας καιρό ακόμα. Είμαι 17 ακόμη... Αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι λογικό να αγχώνομαι για αυτό που μου είπε και να ανησυχώ;

Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχείς. Αν δεν νιώθεις έτοιμη να ολοκληρώσεις τις σχέσεις σου, κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Για να καταλάβεις τη διαφορά, θα ξέρεις ότι είσαι πραγματικά έτοιμη για σεξ όταν αρχίσεις να το επιθυμείς και το ονειρεύεσαι. Βέβαια, όπως σε όλα τα καινούργια πράγματα, ένας μικρός φόβος -ο φόβος του αγνώστου- είναι απόλυτα φυσιολογικός, αλλά όταν ο φόβος είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία, τότε σημαίνει ότι δεν το επιθυμείς πραγματικά.

Βλέπεις το πότε κάνουμε έρωτα για πρώτη φορά δεν πρέπει να καθορίζεται μόνο από την ηλικία και τη σωματική μας ανάπτυξη, αλλά και από τη συναισθηματική μας ωριμότητα για κάτι τέτοιο. Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς ψυχοσωματικής ανάπτυξης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους παραβιάζει. Γι' αυτό δεν πρέπει να νιώθεις καμιά πίεση και καμιά υποχρέωση.

Εσύ μόνο ξέρεις αν είσαι έτοιμη ή όχι. Αν είσαι, προχώρα, αν όχι, περίμενε λίγο ακόμα. Κι αν το αγόρι σου δεν μπορεί να το αντέξει και επιμένει στις επιδιώξεις του, τότε μπορείς άνετα να τον ξαποστείλεις. Σ' αυτά τα πράγματα δεν χωράνε εκβιασμοί.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook