Πρώτη φορά αντισυλληπτικα

07.07.2015
Είναι η 7η μέρα που τα παίρνω και μια φορά τη μέρα βγάζω υγρά που οταν τα μυρίζω από πολύ κοντά δεν έχουν και την καλύτερη οσμή.

Ο γυναικολογος μου έγραψε αντισυλληπτικα και συγκεκριμένα τα yasmin επειδή έχω ασταθή κυκλο και λόγω των ορμονολογικών εξετάσεων που του πήγα. Είναι η 7η μέρα που τα παίρνω και μια φορά τη μέρα βγάζω υγρά που οταν τα μυρίζω από πολύ κοντά δεν έχουν και την καλύτερη οσμή. Ανησυχώ πάρα πολύ μήπως έχω κολπίτιδα (άλλα συμπτώματα της όπως κνησμό δεν εχω) που δεν είδε όταν πήγα να με εξετάσει ή μήπως πάθω κάτι απ τα αντισυλληπτικα. Επίσης έχω συχνοουρια αλλά πιστεύω πως οφείλεται στο άγχος μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, ως γνωστόν τα αντισυλληπτικά περιέχουν ορμόνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του αναπαραγωγικού σου συστήματος. Όταν η ισορροπία αυτών των ορμονών αλλάξει, αλλάζει και η χημική ισορροπία του κόλπου και αυτό μπορεί να προκαλέσει αρχικά κάποια κολπίτιδα ή ξηρότητα του κόλπου η οποία δημιουργεί αυτή την επιτακτική τάση για ούρηση. Στη συνέχεια όμως, όταν το σώμα σου προσαρμοστεί στην νέα ισορροπία, δεν θα αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.

Τώρα, από πρακτική άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσεις το θέμα με τον γιατρό σου μήπως χρειαστεί να σου αλλάξει τον τύπο των αντισυλληπτικών και μήπως χρειάζεται να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κολπίτιδας ή αν υπάρχει, να πάρεις την κατάλληλη θεραπεία.

Από εκεί και πέρα, τα αντισυλληπτικά χάπια όταν λαμβάνονται με συνταγή γιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες, θεωρούνται απόλυτα ασφαλή και δεν προκαλούν προβλήματα υγείας, εκτός ίσως από κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως αυτή που αναφέρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ