Ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία για τον hpv;

01.07.2015
Θα κάνω τη θεραπεία που μου σύστησε ο πρώτος γιατρος με την ποδοφυλλίνη αλλά είμαι πολύ αγχωμένη γιατί διάβασα οτι λόγω τοξικότητας δε τη χρησιμοποιούνε τοσο.

Πριν 1 μήνα παρατήρησα στον εαυτό μου οξυτενή κονδυλώματα. Έκανα τεστ παπ και κολποσκόπηση σε δημόσιο νοσοκομείο καθως είμαι φοιτήτρια και δεν έχω δικό μου εισόδημα. Τα αποτελέσματα έδειξαν hpv CIN 1 και η κολποσκόπηση επιβεβαίωσε τη χαμηλού βαθμού αλλοίωση στον τράχηλο. Ο γιατρός μου είπε οτι δε χρειάζεται επεμβαση και οτι απλά θα το αντιμετωπίσουμε τοπικά με κρέμα ποδοφυλλίνης που θα εφαρμόσει αυτος κάποιες φορές ενω ο τράχηλος χρειαζεται μόνο παρακολούθηση.

Στο ενδιάμεσο όμως πήγα και σε έναν ιδιωτικό γυναικολόγο ο οποίος μου είπε οτι έχω πάρα πολλά οξυτενή και πρέπει να κανω laser με μέθη και για τα εξωτερικά αλλά και για τον τράχηλο. Επειδή ξέρω τους γονείς μου δεν μπορώ να τους το πω γιατι εκτός του ότι δε θα καταλάβουν θα με αγχώσουν και περισσότερο. Οπότε θα κάνω τη θεραπεία που μου σύστησε ο πρώτος γιατρος με την ποδοφυλλίνη αλλά είμαι πολύ αγχωμένη γιατί διάβασα οτι λόγω τοξικότητας δε τη χρησιμοποιούνε τοσο και επειδή η πιθανότητα ερεθισμού ή υποτροπής είναι 50-60% και όσο να 'ναι έχει ερθει και το καλοκαίρι, δεν μπορω να ξυριστω, δεν ερχομαι σε επαφή με το αγόρι μου, έχω αγχωθεί για το ποια θεραπεία είναι η καταλληλότερη και γενικά το έχω πάρει πολύ κατάκαρδα το όλο θεμα! Βοηθήστε με σας παρακαλώ!!! Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρισόφη μου, η καλύτερη θεραπεία για τα κονδυλώματα είναι το λέιζερ καθώς καθαρίζεις μια κι έξω, σε μια μόνο επέμβαση, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Ταυτόχρονα βέβαια, είναι και πιο ακριβή θεραπεία που δεν ξέρω κατά πόσο καλύπτεται από τη δημόσια ασφάλιση.

Η χημική θεραπεία τώρα, σαφώς έχει μικρότερα ποσοστά επιτυχίας και ενδεχομένως περισσότερες επιπλοκές αλλά απ’ ότι καταλαβαίνω καλύπτεται από την ασφάλεια σου.

Αν λοιπόν έχεις την οικονομική δυνατότητα, το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις το λέιζερ, διαφορετικά δεν έχεις λόγο να το σκέφτεσαι από πρακτική άποψη και αναγκαστικά θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που σου λέει ο γιατρός του δημοσίου.

Από εκεί και πέρα τα κονδυλώματα πάντα έχουν μια πιθανότητα επανεμφάνισης, ανεξάρτητα από τη θεραπεία που θα ακολουθήσεις, καθώς οφείλονται σε έναν ιό που παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό σου (όπως ο έρπης για παράδειγμα) και θεωρητικά μπορεί αφυπνιστεί ανά πάσα στιγμή όταν πέσουν οι άμυνες σου για οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, δεν ωφελεί να το σκέφτεσαι αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να επηρεάσεις αυτή την εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ