Τι τρεχει με το αγορι μου

06.06.2015
Δεν θελω να συνεχιστει το ιδιο και το καλοκαιρι. Ειμαι υπερβολικη; Είναι φορες που σκεφτομαι ότι ντρεπεται για μενα γι’αυτό δεν βγαινουμε.

Θεια Λουκια μου καλησπερα! Με εχεις βοηθησει πολλες φορες και αυτή τη φορα χρειαζομαι τη πολυτιμη γνωμη σου.Ειμαι 20 και σε σχεση περιπου 4 μηνες. Το αγορι μου επιασε δουλεια (αρκετα κουραστικη) σχεδον τον 1ο μηνα της σχεσης μας. Δεν μπορω να πω ότι καναμε τρελες εξοδους αλλα κατι γινοταν. Πλεον δεν παμε πουθενα! Πουθενα όμως! Την βγαζουμε μονιμως σπιτι του, βλεποντας ταινιες. Στην αρχη δεν με πειραζε καθολου, τωρα όμως εχω μπουχτισει. Σεβομαι ότι δουλευει παρα πολλες ωρες και η δουλεια που κανει στην οικοδομη είναι βαρια αλλα ενταξει τις καθημερινες. Το ΣΚ; Δεν ζηταω κατι τρομερο αλλα να βγουμε για φαγητο, έναν καφε, μια μπυρα. Λεει συνεχεια ότι είναι κουρασμενος και ότι γι αυτό δεν βγαινουμε όμως εγω δεν του εχω παραπονεθει ποτε. Απλα περιμενω να δω τι θα γινει. Δεν θελω να συνεχιστει το ιδιο και το καλοκαιρι. Να μενω μεσα κλεισμενη. Ειμαι υπερβολικη; Είναι φορες που σκεφτομαι ότι ντρεπεται για μενα γι’αυτό δεν βγαινουμε. Δεν νομιζω ότι τιθεται θεμα τσιγκουνιας γιατι το εχω δει παντα εκεινος πληρωνει χωρις να εχει προβλημα. Το άλλο μου παραπονο όμως είναι ότι δεν εχει ερθει ποτε στην πολη που σπουδαζω. Παντα εγω κατεβαινω στην πολη μας. Μου λεει ότι του λειπω αλλα δεν εχει ερθει ποτε ενώ ξερει ποσο το θελω. Αυτα. Τι να κανω; Εσενα ποια είναι η γνωμη σου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χριστίνα μου, αν περιμένεις από το αγόρι σου να μυρίσει τα νύχια του για να μαντέψει τι θέλεις, θα περιμένεις για πάντα και θα απογοητεύεσαι άδικα. Εφόσον θέλεις κάτι από εκείνον, θα πρέπει να του το πεις απευθείας και όσο πιο συγκεκριμένα μπορείς -π.χ. «Αυτή τη φορά που θα βρεθούμε θέλω να πάμε για σουβλάκια στην πλατεία».

Βλέπεις όταν δεν ζητάς, αφενός δεν παίρνεις και αφετέρου οι άλλοι συμπεραίνουν ότι είσαι ικανοποιημένη με την κατάσταση όπως έχει. Ο κανόνας αυτός ισχύει γενικά για τις σχέσεις σου και θα πρέπει να τον βάλεις καλά στο μυαλό σου.

Επίσης, το να γίνεσαι συγκεκριμένη διευκολύνει την κατάσταση και σε βοηθάει να διαπραγματευτείς. Στο παράδειγμα που σου έδωσα, αν το αγόρι σου δεν θέλει να φάει σουβλάκια, μπορείτε να συμφωνήσετε για πίτσα, ή αν δεν θέλει να πάει στην πλατεία μπορείτε να συμφωνήσετε για κάποιο άλλο μέρος.

Αντίθετα, αν δεν λες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις κάθε φορά αλλά αρχίσεις να παραπονιέσαι πως «δεν πάτε πουθενά», τότε ο άλλος το εκλαμβάνει ως γκρίνια και ως κριτική εναντίον του, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα μεταξύ σας.

Από εκεί και πέρα, τα παράπονα σου ότι δεν έχει έρθει «ποτέ» στην πόλη σου κι είναι λίγο υπερβολικά. Πρώτα απ' όλα το πιθανότερο είναι ότι εκείνος θέλει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του για να ξεκουραστεί δεδομένου ότι κουράζεται στη δουλειά του, όπως λες και μόνη σου. Έπειτα, είσαστε μαζί μόλις λίγους μήνες κι αυτό το «ποτέ» ακούγεται κάπως αστείο.

Όμως και εδώ ισχύει ό,τι είπαμε και στην αρχή: αν θέλεις το αγόρι σου να σε επισκεφτεί την πόλη που σπουδάζεις θα πρέπει να τον προσκαλέσεις και πάλι συγκεκριμένα, ένα σαββατοκύριακο π.χ., όπου θα έχει περισσότερο χρόνο και θα του είναι πιο εύκολο.

Με άλλα λόγια, τίποτα δεν τρέχει με το αγόρι σου και είναι κρίμα να πλάθεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ντρέπεται για σένα και 'γω δεν ξέρω τι άλλο. Φρόντισε να συμπεριφέρεσαι με ειλικρίνεια, ευθύτητα και ωριμότητα μέσα στη σχέση σου και θα δεις ότι όλα θα γίνουν πολύ πιο απλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ