Στηθος και γυμναστικη

13.03.2015
Το στηθος χανεται με την γυμναστικη η μονο με το χασιμο βαρους;

Θεια Λουκια καλησπερα. Σου ξαναεστειλα μηνυμα αλλα δεν απαντησες. Ωστοσο η απορια μου με καιει ακομη και θα ηθελα την συμβουλη σου. Το στηθος χανεται με την γυμναστικη η μονο με το χασιμο βαρους; Ακολουθω προγραμμα γυμναστικης για συσφιξη και οχι για χασιμο βαρους. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελευθερία μου, το στήθος αποτελείται από τον μαστικό αδένα και λιπώδη ιστό και μόνο στο πάνω μέρος καλύπτεται εν μέρει από τον θωρακικό μυ. Αυτό σημαίνει ότι η γυμναστική δεν μπορεί να επηρεάσει το σχήμα του ή το μέγεθος του, ακόμη και αν κάνεις μανιακά ασκήσεις στήθους πρωί-βράδυ.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η γυμναστική ως προς το στήθος είναι να το κάνει να φαίνεται λίγο πιο στητό, καθώς θα στηρίζεται καλύτερα από τον θωρακικό μυ. Όμως και ως προς αυτό μην περιμένεις να δεις τίποτα θαύματα.

Τώρα αν ο σωματότυπος σου ανήκει στο λεγόμενο σχήμα «μήλο», δηλαδή έχεις την τάση να συγκεντρώνεις περισσότερο λίπος στο πάνω μέρος του σώματος και χάσεις βάρος, τότε μπορεί να μικρύνει λίγο και το στήθος σου, αλλά δεν θα φταίει η γυμναστική σ’ αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική είναι καλό πράγμα όχι μόνο για τη γραμμή σου, αλλά και για την υγεία γενικότερα και δεν έχεις κανένα λόγο να τη σταματήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ