Χαπι επομενης μερας και αιμοραγια

11.03.2015
Στην αρχη ηταν λιγο τωρα ομως ειναι σαν περιοδος και το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι το αιμα ειναι σκουρο κ εχει μεσα μικρα κομματακια.

Θεια λουκια καλησπερα! Ας τα ξαναπαρω απο την αρχη.Ξημερωματα 5 Μαρτιου ειχα ελευθερη επαφη με τον συντροφο μου.Την πεμπτη φορα που τελειωσε δεν ηταν σιγουρος αν προλαβε να τραβηχτει εγκαιρα και μετα απο ολοκληρη συζητηση καταληξαμε στο χαπι της επομενης μερας.Η επαφη ολοκληρωθηκε γυρω στις 6 στις 12 ειχα καταπιει το χαπι.Απο εκει κ περα ολα καλα ουτε πονοι ουτε τιποτα μεχρι που πριν 2 μερες βλεπω αιμα. Αξιζει να σημειωσω πως η τελευταια μου περιοδος ηταν 20 Φεβρουαριου εως τις 26! Στην αρχη ηταν λιγο τωρα ομως ειναι σαν περιοδος και το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι το αιμα ειναι σκουρο κ εχει μεσα μικρα κομματακια. Δεν εχω πονους περιοδου για να πω οτι ειναι περιοδος και παντα ειχα σταθερο κυκλο. Μετα απο 30 περιπου μερες μου ερχοταν παντα.Δεν ξερω τι να υποθεσω. Ειναι η πρωτη φορα που περνω το χαπι. Θα εκτιμουσα πολυ την γνωμη σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νεφέλη μου, το να έχεις «αιμορραγία» μερικές μέρες αφού πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως, εξίσου φυσιολογικό θα ήταν να δεις περίοδο την αναμενόμενη μέρα ή και πιο αργά από αυτήν. Άλλωστε, το ίδιο αναγράφεται και στις οδηγίες χρήσης του χαπιού –ότι δηλαδή και τα τρία ενδεχόμενα είναι αναμενόμενα- και όλα εξαρτώνται από την ημέρα του κύκλου σου όταν πήρες το χάπι αλλά και την ιδιαίτερη αντίδραση του οργανισμού σου σε αυτό. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ ανησυχείς.

Τώρα, από πρακτική άποψη, θα μετρήσεις την πρώτη μέρα που είδες αίμα μετά τη λήψη του χαπιού ως την πρώτη μέρα της περιόδου σου και με βάση αυτή θα υπολογίσεις την επόμενη περίοδο σου. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι.

Φρόντισε μόνο να αρχίσεις ν’ ακολουθείς μια πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης, γιατί το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι λύση, ούτε μπορεί να θεωρηθεί κανονική αντισύλληψη. Μάλιστα για να ξέρεις, τα προφυλακτικά και το αντισυλληπτικό χάπι είναι οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι αντισύλληψης για τις νέες κοπέλες και δεν έχεις κανένα λόγο να μην καταλήξεις σε μία από τις δύο, εφόσον συμφωνεί μ’ αυτό και ο γυναικολόγος σου βεβαίως.