Συμπτωση ή προβλημα υγειας;

20.02.2015
Τις τελευταιες 3 μερες παρατηρω μια δυσαρεστη μυρωδια και βλεπω κατι σαν γκρι-καφε υγρο στο εσωρουχο μου.

Θεια Λουκια καλησπερα. Θα ηθελα να ζητησω τη γνωμη σου σε ενα θεμα που με απασχολει πολυ τον τελευταιο καιρο. Εδω και καποιους μηνες ειχα παρατηρησει οτι με επιανε μια φαγουρα στα γεννητικα οργανα που σε ορισμενες περιπτωσεις γινοταν εντονη αλλα δεν ηταν συχνο φαινομενο αυτο και δεν γινοταν καθε μηνα. Τις τελευταιες 3 μερες παρατηρω οτι υπαρχει μια δυσαρεστη μυρωδια. Επισης βλεπω κατι σαν γκρι-καφε υγρο στο εσωρουχο μου. Το σεπτεμβριο ειχα κανει ουρολογικες εξετασεις οπως κανω τακτικα,ομως δεν ειχαν δειξει κατι. Χρειαζεται να φοβαμαι για κατι; Να ειναι καποιος μυκητας; θα εκτιμουσα πολυ την απαντηση σου καθως με απασχολει πολυ το θεμα και εχω και αγορι, ενω παραλληλα βρισκομαστε σε φαση που σκοπευουμε να ολοκληρωσουμε συντομα και θα ηθελα να γνωριζω αν πρεπει να προσεξω κατι πρωτα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αμαλία μου, δεν φαίνεται να είναι μύκητες, αλλά μια μόλυνση σίγουρα την έχεις και πολύ πιθανόν να είναι γκαρντνερέλα. Το γεγονός ότι δεν φάνηκε κάτι στις εξετάσεις ούρων είναι απόλυτα λογικό, αφού οι εξετάσεις ούρων στις γυναίκες δεν δείχνουν αν υπάρχει κάποια μόλυνση στον κόλπο, εκτός κι αν η μόλυνση έχει προχωρήσει και έχει προσβάλει το ουροποιητικό.

Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει πρώτα να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού σε μικροβιολογικό εργαστήριο και αν χρειαστεί -που μάλλον θα χρειαστεί- να ζητήσεις θεραπεία από έναν γυναικολόγο.
Μέχρι τότε, καλύτερα να μην προχωρήσεις σε κολπικό σεξ με το αγόρι σου, γιατί δεν θα βοηθήσει.