Σημάδια στο πέος

25.04.2012
Μετά από κάθε σεξουαλική επαφή πάντα με προφυλάξεις εμφανίζονται κοκκινίλες στο κεφάλι του πέους, φαγουρίζομαι στην ουρήθρα και μελανιάζει το πέος.

Είμαι 16 ετών και έχω σχέση 6 μήνες. Κάνουμε σεξ εδώ και 3 μήνες, χρησιμοποιούμε προφυλακτικό και ελάχιστες φορές όχι. Από τις αρχές αυτού του μήνα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Μετά από κάθε σεξουαλική επαφή πάντα με προφυλάξεις εμφανίζονται κοκκινίλες στο κεφάλι του πέους, φαγουρίζομαι στην ουρήθρα και μελανιάζει το πέος. Από το δαχτυλίδι του προφυλακτικού στο σημείο που βρίσκεται φορεμένο μετά από λίγη ώρα αφότου το έχω αφαιρέσει μένει σημάδι. Η κοπέλα μου δεν έχει καμία σεξουαλική ασθένεια και δεν αντιμετωπίζει κάποιου είδους πρόβλημα. Χρειάζεται να συμβουλευτώ κάποιον γιατρό; Υπάρχει περίπτωση κάποιας μεταδιδόμενης ασθένειας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λουκά μου, απ' αυτά που λες, μάλλον έχεις κάποια αλλεργική αντίδραση στο υλικό του προφυλακτικού, ή/και στη λιπαντική ουσία του. Αν επρόκειτο για κάποια μόλυνση θα είχες αυτές τις ενοχλήσεις συνέχεια. Δοκίμασε λοιπόν αρχικά να προμηθευτείς προφυλακτικά χωρίς λάτεξ, από πολυπροπυλένιο ή πολυουρεθάνη που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και είναι εξίσου ασφαλή για την πρόληψη της εγκυμοσύνης όπως τα συνηθισμένα. Κυκλοφορούν στην Ελλάδα τουλάχιστον από μία εταιρία (μπορεί και περισσότερες) και σίγουρα θα τα βρεις στα μεγάλα φαρμακεία και στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, μπορεί και σε κάποια σούπερ μάρκετ.

Αν πάλι εξακολουθείς να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις, τότε σημαίνει ότι αυτό που σε ενοχλεί είναι η λιπαντική ουσία του προφυλακτικού, οπότε θα πρέπει να βρεις προφυλακτικά χωρίς λιπαντικό, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για κάποιες γυναικολογικές εξετάσεις (π.χ. κολπικός υπέρηχος). Ως προς αυτό περισσότερες λεπτομέρειες θα σου δώσει ένας φαρμακοποιός, τον οποίο δεν πρέπει να ντραπείς να ρωτήσεις, αφού το ενδιαφέρον σου δείχνει μια υπεύθυνη στάση ως προς την αντισύλληψη και το σεξ. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί.