Σε παρακαλω απαντησε μ!

19.04.2012
Εχει γεννηθει με μικρο κολπο και ποναει πολυ! Φοβαμαι να την πονεσω και σταματαω την ωρα που μου λεει οτι ποναει. Θελουμε να κανουμε ερωτα και το θελουμε και οι 2 πολυ.

Θεια λουκια σ παρακαλω απαντησε μου και αμεσα! Το κοριτσι μου και γω θελουμε να κανουμε ερωτα και το θελουμε και οι 2 πολυ. Ομως αυτη εχει γεννηθει με μικρο κολπο και ποναει πολυ! Φοβαμαι να την πονεσω και σταματαω την ωρα που μου λεει οτι ποναει. Δεν θελω να την πιεζω ομως δεν μπορω να κρατηθω αλλο γιατι τ εχουμε 1.5 χρονο! Τ να κανω; Σ παρακαλω απαντησε μου γρηγορα... Ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μάνο μου, πρώτα απ' όλα μην βιάζεσαι τόσο γιατί όπως θα δεις στη συνέχεια, αυτά τα θέματα δεν θέλουνε βιασύνες. Έπειτα, δεν καταλαβαίνω πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι το κορίτσι σου έχει γεννηθεί με μικρό κόλπο. Αν πρόκειται για αποτέλεσμα ιατρικής γνωμάτευσης μετά από ειδικές εξετάσεις, τότε η κοπέλα θα πρέπει να "εκπαιδευτεί" σταδιακά στη διάταση του κόλπου της χρησιμοποιώντας ειδικούς διαστολείς που αυξάνουν διαδοχικά σε μέγεθος, οι οποίοι χρησιμοποιούνται καθημερινά επί μισή ώρα για ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου θα της δώσει ένας ειδικός σεξολόγος-σεξοθεραπευτής, ενώ ανάλογα με την βαρύτητα της περίπτωσης μπορεί να χρειαστεί μέχρι και χειρουργική επέμβαση. Αν αυτή είναι η περίπτωση λοιπόν, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ειδικών και χρειάζεται χρόνο.

Ωστόσο, μια τέτοια ανατομική ιδιαιτερότητα είναι αρκετά σπάνια, αφού μόλις μία στις 5.000 γυναίκες γεννιούνται μ' αυτό το πρόβλημα, αντίθετα με την αίσθηση της στενότητας του κόλπου η οποία είναι πολύ κοινή στις νέες κοπέλες και συχνά δυσκολεύει τη σεξουαλική επαφή. Μάλιστα, αν ένα κορίτσι έχει κανονικά περίοδο, είναι σχεδόν αδύνατον να ανήκει σ' αυτή τη μικρή μερίδα του πληθυσμού, αφού η εμφάνιση περιόδου δείχνει ότι τα εσωτερικά της όργανα έχουν αναπτυχθεί κανονικά. Γι' αυτό θα σου έλεγα να μην βγάζεις τέτοια συμπεράσματα, αν δεν έχεις την επίσημη γνώμη ενός γυναικολόγου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η δυσκολίες στη σεξουαλική επαφή οφείλονται σε λάθος τακτική και απειρία του ζευγαριού, ή/και σε ψυχογενείς παράγοντες που συνδέονται με τις αναστολές της κοπέλας για τη σεξουαλική πράξη. Αυτό το ενδεχόμενο είναι λιγότερο πιθανό αν η ίδια μπορεί να δεχτεί χωρίς πρόβλημα την εισαγωγή ενός ή δύο δαχτύλων στον κόλπο της, ή χρησιμοποιεί με άνεση ταμπόν. Αν δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ' αυτά τα δύο τότε είναι πιθανόν το πρόβλημα της να οφείλεται σε κολεόσπασμο, όπως λέγεται η ασυναίσθητη έντονη σύσπαση των μυών του κόλπου, η οποία αρχικά προκαλείται από τον φόβο της πρώτης σεξουαλικής επαφής, αλλά στη συνέχεια τείνει να επαναλαμβάνεται σαν αντανακλαστική αντίδραση και κάνει αδύνατη τη διείσδυση, όσες προσπάθειες κι αν γίνουν.

Αν υποψιάζεσαι κάτι τέτοιο, τότε δεν θα πρέπει να πιέζεις καθόλου την κατάσταση, αλλά να προσπαθήσεις σταδιακά να ξεαγχώσεις την κοπέλα σου για το όλο θέμα, εφαρμόζοντας παράλληλα άλλους τρόπους σεξουαλικής ικανοποίησης και για τους δυο σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί πολλές κοπέλες έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό τους για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να παραλύουν με τη σκέψη ότι δεν τα καταφέρνουν κι ότι στερούν τον σύντροφο τους από την ηδονή. Όμως, αν καταλάβουν ότι μπορούν να δώσουν και να πάρουν ικανοποίηση και με άλλους τρόπους πέραν της διείσδυσης, τους είναι πιο εύκολο να χαλαρώσουν, να αποσυνδέσουν το σεξ από τον πόνο και τελικά να μπορέσουν να προχωρήσουν και στην ολοκλήρωση της πράξης.

Πέρα απ' όλα αυτά, το πιθανότερο είναι πάντως ότι το κορίτσι σου απλά χρειάζεται περισσότερα προκαταρκτικά, με άφθονα χάδια και φιλιά στα γεννητικά όργανα και το στήθος της για τουλάχιστον είκοσι λεπτά με μισή ώρα. Αυτό, σε συνδυασμό με την σταδιακή εισαγωγή ενός και μετά δύο δαχτύλων σου στον κόλπο της, θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα της να προσαρμοστεί και να λιπανθεί αρκετά για να προχωρήσετε στο διεισδυτικό σεξ. Επιπλέον, αν υποθέσουμε ότι εκείνη έχει διεγερθεί αλλά και πάλι δεν έχει υγρανθεί αρκετά, θα μπορούσες να προμηθευτείς ένα ειδικό λιπαντικό με βάση το νερό που θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δίπλα στο ράφι με τα προφυλακτικά, τα οποία θα κάνουν το πέος σου να γλιστρήσει μέσα της πολύ πιο άνετα.

Τέλος, να θυμάσαι ότι ο γυναικείος κόλπος, όσο σφιχτός κι αν σου φαίνεται όταν δεν είναι επαρκώς υγρός και διεγερμένος, έχει τεράστια ελαστικότητα και μπορεί να προσαρμόζεται στα πέη όλων των μεγεθών και να επανέρχεται στο αρχικό του μέγεθος κάθε φορά. Αυτή η ιδιότητα είναι απολύτως απαραίτητη όχι μόνο για την ερωτική πράξη, αλλά και για τον τοκετό, όπου και πάλι ο κόλπος βρίσκει το αρχικό του σχήμα και μέγεθος, αντίθετα με πολλές προκαταλήψεις οι οποίες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Αν βέβαια, δοκιμάσετε όλα αυτά -αρχίζοντας από το τέλος- και δεν δείτε αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε το κορίτσι σου να συμβουλευτεί αρχικά έναν γυναικολόγο ώστε να επιβεβαιώσει πως πράγματι δεν υπάρχει κάποια ανατομική δυσκολία και αν χρειαστεί, στη συνέχεια να ζητήσει τη βοήθεια ενός σεξολόγου-ψυχοθεραπευτή, ο οποίος γνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ