Το Τερατόσπιτο

04.04.2007
Το μυστηριώδες σπίτι με τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη κρύβει ένα παράξενο μυστικό. Ως την ανακάλυψή του από το ριψοκίνδυνο τρίο των πιτσιρικιών, το σπίτι ζωντανεύει και καταβροχθίζει κάθε είδους ενοχλητικό εισβολέα.

Το μυστηριώδες σπίτι με τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη κρύβει ένα παράξενο μυστικό. Ως την ανακάλυψή του από το ριψοκίνδυνο τρίο των πιτσιρικιών, το σπίτι ζωντανεύει και καταβροχθίζει κάθε είδους ενοχλητικό εισβολέα. Σε παραγωγή των Ρόμπερτ Ζεμέκις και Στίβεν Σπίλμπεργκ, αυτή η ταινία ψηφιακών κινουμένων σχεδίων υποτίθεται πως γνωρίζει το κυριότερο target group του, δηλαδή το ανήλικο κοινό. Ωστόσο, όσο η ιστορία ξετυλίγεται και η σειρά γεγονότων γίνεται όλο και πιο σκοτεινή, η ταινία γίνεται σχεδόν απαγορευτική για μικρά παιδιά.

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι σκοτεινό και ανατριχιαστικό, ενώ η ιστορία πίσω από το «στοίχειωμα» του σπιτιού είναι αρκετά θλιβερή και μακάβρια ακόμα και για τους ενήλικες. Παράλληλα, η ταινία αποτυχαίνει να κάνει συμπαθείς τους τρεις μικρούς ήρωές της. Ετσι, σε ποιον απευθύνεται πραγματικά το Τερατόσπιτο; Μάλλον σε κανέναν, καθώς ούτε οι έφηβοι ούτε οι ενήλικες θα προτιμήσουν αυτό το οξύμωρο σχήμα παιδιάστικου animation και μακάβριας ιστορίας, ενώ τα μικρά παιδιά... μάλλον θα έχουν εφιάλτες. Ο Ζεμέκις πιστεύει πως «αρέσει στα παιδιά να τρομάζουν και το να δουν το Τερατόσπιτο θα μοιάζει σαν είσοδος σ' ένα τρενάκι του τρόμου σε λούνα παρκ». Δυστυχώς γι αυτόν, η ψυχαγωγία στη συγκεκριμένη δουλειά «θάφτηκε» στα θεμέλια του τρομακτικού αλλά κενού σπιτιού του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ