Καυτό Απόρρητο

24.09.2008
Κι ενώ ο Χαβιέρ Μπαρδέμ δέχεται ακόμα συγχαρητήρια για το ρόλο του ψυχοπαθή δολοφόνου στο «Καμία Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους», οι αδερφοί Κοέν γράφουν στο πόδι μια ανάλαφρη κωμωδία για να αποτινάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά της σοβαροφάνειας!

Κι ενώ ο Χαβιέ Μπαρδέμ δέχεται ακόμα συγχαρητήρια για το ρόλο του ψυχοπαθή δολοφόνου στο «Καμία Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους», οι αδερφοί Κοέν γράφουν στο πόδι μια ανάλαφρη κωμωδία για να αποτινάξουν από πάνω τους τη ρετσινιά της σοβαροφάνειας! Παραδίδοντας ταχύρυθμα μαθήματα αυτοσαρκασμού για εγωπαθείς σταρ, μοιράζουν κωμικοτραγικές ψυχώσεις και τραγελαφικές κομμώσεις σ’ αυτούς ακριβώς εκεί που το χρειάζονται.

Ως εκ τούτου, ο Μπραντ (Πιτ) κερδίζει στις ανταύγειες και ο Τζορτζ (Κλούνεϊ) στoν εθισμό στο σεξ, οδεύοντας με τα πανιά φουσκωμένα σε ένα ξέπνοο, τελικά, φινάλε που τερματίζει τελευταίο στην κούρσα της κοενικής κωμωδίας. Οχι όμως, πριν κάνει μια στάση στην οικία Μάλκοβιτς, όπου ο ηθοποιός ως απολαυστικός πρώην πράκτορας του FBI πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ, ενώ η σύζυγός του (Τίλντα Σουίντον) οπισθοχωρεί στην πρόθυμη μεν, αναξιόπιστη δε, αγκάλη μπερμπάντη μπάτσου (Τζορτζ Κλούνεϊ).

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι αυτή που διέπει όμως το νέο πόνημα των αδερφών Κοέν που κάπου αρχίζει να ξεφουσκώνει, κι από καλοστημένη φάρσα καταλήγει να θυμίζει άνοστο αστείο - χωρίς όμως να γίνεται ποτέ κακόγουστο. Και παρ’ όλο που δημιουργοί και ερμηνευτές μετρούν ανάμεσά τους 5 νίκες και 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ, αμφιβάλω αν το «Καυτό Απόρρητο» θα τους εξασφαλίσει θέση στις τελετές απονομής της ερχόμενης σεζόν. Οι επιμέρους εκκεντρικότητες των αχτένιστων αδερφών πάντως διατηρούν ανέπαφη τη σινεφίλ γοητεία τους, ακόμη κι αν το σύνολο αποδεικνύεται απογοητευτικό, οπότε επενδύστε άφοβα στις χιουμοριστικές μετοχές τους - απέχουν ακόμα πολύ από το κινηματογραφικό κραχ.

Δέσποινα Παυλάκη