"Ant-Man"- Ο ήρωας της Marvel για πρώτη φορά στην οθόνη [vds]

03.04.2016
O Dr. Hank Pym (Michael Douglas) είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, εφευρέτης του σωματιδίου Pym που αφορά στη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων. Είναι, επίσης, ο πρώτος, σχεδόν μυθικός, Ant-Man. Πιστεύει ότι η τεχνολογία του κινδυνεύει, αφού την εποφθαλμιά ο Darren Cross (Corey Stoll), πρώην προστατευόμενός του που έχει κατασκευάσει μια στολή παρόμοια με αυτή του Ant-Man, το Yellowjacket. Έτσι, επιστρατεύει τον Scott Lang (Paul Rudd) έναν ταλαντούχο διαρρήκτη, για να διασφαλίσει το μυστικό της πρωτοποριακής ανακάλυψής του.

Για να αυξήσει, όμως, τα ποσοστά επιτυχίας του, ο Scott πρέπει να γίνει ο νέος Ant-Man, ώστε να εκμεταλλευτεί τις υπερδυνάμεις του σούπερ ήρωα: έχει την τρομερή ικανότητα να συρρικνώνεται στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, μπορεί να επικοινωνεί τηλεπαθητικά και να διατάζει στρατούς από τα συμπαθή αυτά έντομα και διαθέτει τρομερή δύναμη. Οι δυο τους έχοντας να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και απροσδόκητες παγίδες, πρέπει να επιδείξουν την κατάλληλη ψυχραιμία και αφοσίωση, ώστε να καταστρώσουν παράλληλα ένα σχέδιο που αφορά στη σωτηρία του κόσμου, αλλά και των ίδιων των οικογενειών τους.

Μετά τους Iron man, Hulk, Captain America και Thor, άλλος ένας ήρωας του επικού κόσμου της Marvel έρχεται να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον θρυλικό Ant-Man, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της παρέας των Εκδικητών. Την ταινία σκηνοθετεί ο Peyton Reed (Bring it On, The Break-Up), ενώ τη δημιουργική ομάδα συμπληρώνουν ο βραβευμένος με Oscar® διευθυντής φωτογραφίας Russell Carpenter (Τιτανικός) και ο έξι φορές υποψήφιος για Oscar® επικεφαλής ειδικών εφέ Daniel Sudik (Οι Εκδικητές, Captain America 2: O Στρατιώτης του Χειμώνα). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Paul Rudd (I Love You Man, This is 40) που υποδύεται τον Scott Lang, το alter ego του Ant-Man. Το καστ συμπληρώνει ο πολύς Michael Douglas (Behind The Candelabra, Wall Street) που ενσαρκώνει τον μέντορα του σούπερ ήρωα, καθώς και η Evangeline Lilly (Χόμπιτ: Η ερημιά του Νοσφιστή, The Hurt Locker, Lost TV series) που υποδύεται τη μοιραία κόρη του.

Ο σκηνοθέτης Peyton Reed είναι φανατικός οπαδός των ταινιών της Marvel αλλά και εν γένει των κόμικς. Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά με την εμπλοκή του στην ταινία: «Ο Ant-Man είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας, αφού πρόκειται για έναν από τους πρώτους Εκδικητές, κάτι το οποίο αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να μην το γνωρίζουν. Επίσης, με γοητεύει το γεγονός ότι υπάρχει μια δυναμική σχέση δασκάλου-μαθητή ανάμεσα στον Hank Pym και τον Scott Lang. Όταν ήμουν πιτσιρικάς πέρασα ατέλειωτες ώρες διαβάζοντας κόμικς της Marvel». Σχετικά με τον νεοσύστατο στη μεγάλη οθόνη ήρωα σχολιάζει: “Ο Ant-Man έχει απίστευτες ικανότητες. Μπορεί να μικρύνει στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού και να διατάζει στρατιές μυρμηγκιών. Αυτό αρχικά φαίνεται κάπως ανόητο, αλλά στην ταινία θα παρακολουθήσαμε τι είναι ικανά να κάνουν και με πόσους ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους μπορούν να βοηθήσουν τον Scott”.

Ο Peyton Reed φάνταζε η ιδανική επιλογή για τους παραγωγούς της Marvel. Ο παραγωγός Kevin Feige σχολιάζει: “Μου αρέσει η δουλειά του Peyton. Έχουμε συνεργαστεί μαζί άψογα στο παρελθόν. Κάθε φορά προσπαθεί να εμφυσήσει κάποια δικά στοιχεία στην ταινία και να αφήσει το προσωπικό του στίγμα. Είχε από την αρχή αντίληψη του χαρακτήρα και του κόσμου μέσα στον οποίο δρα. Οι δυο μας έχουμε παρόμοια αισθητικά κριτήρια και κοινές αναφορές, όσον αφορά σε αγαπημένες ταινίες είδους, αλλά και στην ιστορία του κινηματογράφου. Όταν του αναθέσαμε τη δουλειά μού έδειξε ένα σκίτσο. Όταν ήταν στο λύκειο είχε ένα punk γκρουπ μαζί με κάποιους άλλους φίλους. Κάθε μέλος ήταν και ένας από τους Εκδικητές. Αυτός ήταν ο Ant-Man. Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτήν τη ζωή”.

Το θέμα της πατρικής φιγούρας, της καθοδήγησης και της εγκατάλειψης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις των πρωταγωνιστών της ταινίας. Το στόρι επικεντρώνεται στη σχέση του Hank Pym με τον Scott Lang. Οι χαρακτήρες προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινούς κινδύνους και εξαιρετικές προκλήσεις. “Η ιστορία μπορεί να προσδιοριστεί από δύο διαφορετικές οπτικές. Από τη μία έχουμε τον δάσκαλο Hank Pym που παραδίδει τα σκήπτρα του στο μαθητή του Scott Lang” σχολιάζει ο Kevin Feige. “Η ίδια τους η σχέση αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της ταινίας. O Scott είναι χωρισμένος, αλλά θέλει να κάνει μια τελευταία διάρρηξη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, να καταφέρει να στηρίξει την οικογένειά του και να γίνει ένας καλός πατέρας. Δυστυχώς, πιστεύει ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο παρανομώντας. Ετοιμάζεται να μπουκάρει σε ένα σπίτι, για να κλέψει. Το σπίτι αυτό ανήκει στον Hank Pym, ο οποίος τον παγιδεύει, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για το καλό της ανθρωπότητας”.

Για το ρόλο του Scott Lang, οι παραγωγοί επέλεξαν τον Paul Rudd. Η ένταξή του στον κόσμο της Marvel υπήρξε μια συναρπαστική προοπτική για τον ηθοποιό που έχει κάνει περισσότερο κωμωδία στο παρελθόν. “Αυτό που μου έμαθαν αμέσως είναι ότι ο Kevin Feige είναι κάτι σαν ένας πωρωμένος τρελός επιστήμονας, που έχει τρομερή διαίσθηση και πάντα παίρνει τις σωστές αποφάσεις” παρατηρεί ο Rudd. “Όλοι εδώ στη Marvel είναι φανατικοί με τα κόμικς και λατρεύουν αυτό που κάνουν”.

Σχετικά με το ρόλο του θα σχολιάσει: “Στην αρχή της ταινίας ο Scott Lang, ο χαρακτήρας που υποδύομαι, μόλις βγήκε από τη φυλακή. Δεν έχει καμία ιδέα για τον Ant-Man, ούτε και για τον Hank Pym. Από την άλλη ο Pym τον έχει τσεκάρει και τον παρακολουθεί ήδη, αφού έχει κάποια σχέδια για αυτόν. Στήνει μια φάση, στην οποία ο Scott θα χρειαστεί να καταφύγει στις παλιές αγαπημένες του συνήθειες. Εκείνος το κάνει μόνο και μόνο για να πάρει κάποια χρήματα για την κόρη του, η οποία είναι και το μοναδικό πρόσωπο που τον νοιάζει. Χωρίς να έχει υποπτευτεί το παραμικρό, ο Hank μαεστρικά έχει οργανώσει τα πάντα. Έτσι, ο Scott μπαίνει στον κόσμο του Pym και ο τελευταίος θα του δώσει όλα τα εφόδια, ώστε να κλέψει κάτι υπερπολύτιμο”.

“Το γεγονός ότι ήμουν ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας μού έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω πληρέστερα τους χαρακτήρες” σχολιάζει ο Paul Rudd. “Σκέφτομαι τα προσωπικά τους κίνητρα, τις παρορμήσεις τους και πως η κάθε απόφαση του δικού μου χαρακτήρα τούς επηρεάζει”.

“Το γεγονός ότι είχα στη διάθεσή μου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Paul Rudd ήταν κάτι που με ενθουσίασε” σχολιάζει ο σκηνοθέτης Peyton Reed. “Αν έχει παρακολουθήσει κανείς τη δουλειά του Paul, θα διαπιστώσει ότι έχει κάνει πολλή κωμωδία και γενικά πρόκειται για έναν εκπληκτικό ηθοποιό. Πιστεύω ότι το κοινό θα τον παρακολουθήσει σε έναν ρόλο που είναι καινούργιος για εκείνον”. Σχετικά με τον χαρακτήρα του σχολιάζει: “O Scott διέπραξε ένα έγκλημα, έκανε φυλακή και τώρα βγήκε. Πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει με τη ζωή του. Καθώς ήταν στη φυλακή, η γυναίκα του τον εγκατέλειψε. Ο ίδιος έχει μια κόρη, την οποία υπεραγαπά. Αυτή η σχέση είναι μοναδική στον κόσμο της Marvel, αφού αυτήν την φορά έχουμε έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που είναι και ήρωας και έχει ένα παιδί. Θα πρέπει να πάρει κάποιες κρίσιμες αποφάσεις ως πατέρας” καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Κανάλι: Nova Cinema 1
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 113 λεπτά
Ηθοποιοί: Εβάντζελιν Λίλι, Τζούντι Γκριρ, Κόρι Στολ, Πολ Ρουντ, Μάικλ Πένια, Μάικλ Ντάγκλας, Χέιλι Άτγουελ, Μπόμπι Καναβάλε, Γουντ Χάρις, Τζον Σλέιτερι, Βανέσα Ρος