"Εγώ, ο απαισιότατος"- Κορυφαίο καρτούν σε Α' προβολή [vds]

02.04.2016
Σε μια επαρχιακή γειτονιά, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions… Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια πλάνα, έχει αυτήν την περίοδο ένα νέο, μεγαλεπήβολο σχέδιο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας, να κινδυνεύει να πέσει...

Στις αρχές του 2007 η Universal Pictures ξεκίνησε να στρέφεται και στις οικογενειακές ταινίες αλλά και σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, χρίζοντας τον Κρις Μελεντάντρι, επικεφαλής του εγχειρήματος. Σχολιάζει ο Μελεντάντρι «Συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να απορρίψω τη μοναδική ευκαιρία που μου προσέφερε η Universal: μια νέα προοπτική, τον ενθουσιασμό μιας νέας εταιρείας…και ιδίως την εμμονή τους με την ποιότητα και την εύρεση νέων ιδεών ώστε το προϊόν τους να ξεχωρίζει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.»
Το σενάριο της ταινίας υπογράφει το συγγραφικό δίδυμο της ταινίας Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!, Τσίνκο Πολ και Κεν Ντάριο ενώ τη σκηνοθεσία ο υποψήφιος για Όσκαρ Κρις Ρενό (χρόνια συνεργάτης της Marvel και της DC Comics) και ο διακεκριμένος Πιέρ Κοφέν.

Για την ταινία σχολιάζει ο Μελεντάντρι: «Η ιδέα και μόνο να χρίσεις πρωταγωνιστεί έναν κακό είναι όχι μόνο ασυνήθιστη, αλλά συνιστά και τεράστια πρόκληση. Ως το τέλος της ταινίας, ο Γκρου έχει υποστεί πλήρη μεταμόρφωση κι αυτό μπορεί να γίνει γιατί αρχικά μας έχει δείξει δείγματα του χαρακτήρα του που δεν τον έκαναν και τόσο συμπαθή. Από τη στιγμή που ξεκινά ως κακός, τότε μπορούμε να εκτιμήσουμε το ταξίδι και τη μεταμόρφωση που λαμβάνει χώρα.»

Όσον αφορά στους ηθοποιούς οι δημιουργοί ήθελαν να επιλέξουν απλά τους καλύτερους κι όσους έχουν έφεση στον αυτοσχεδιασμό.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ο αμίμητος Γιάννης Ζουγανέλης με το μοναδικό του ταλέντο δίνει το δικό του στίγμα στο χαρακτήρα του Γκρου, ενώ ο Θανάσης Τσαλταπάσης χαρίζει τη φωνή του στον αντίπαλο του Γκρου, τον Βέκτορ.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 21.45 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 92 λεπτά