"Australia": Επική ταινία με Τζάκμαν & Κίντμαν [vds]

19.03.2016
Η ιστορία μας ταξιδεύει στη βόρεια Αυστραλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μια όμορφη Αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα αχανές ράντζο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με έναν σκληροτράχηλο και πεπειραμένο κτηνοτρόφο για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τον βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις, που είχαν επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ λίγους μήνες νωρίτερα.

Επική, ρομαντική περιπέτεια από τον πιο ευφάνταστο σύγχρονο σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν, δημιουργό των "Moulin Rouge" και "Romeo + Juliet". Ένα μεγαλειώδες θέαμα, που συνδυάζει τον έρωτα, την περιπέτεια και το δράμα, με πρωταγωνιστές την λαμπερή Νικόλ Κίντμαν και τον γοητευτικό Χιου Τζάκμαν.

"Αυτή είναι η ταινία που ήθελα να κάνω απ' όταν ήμουν παιδί ακόμη" εξομολογείται η Νικόλ Κίντμαν. "Μεγάλωσα βλέποντας Αυστραλιανές ηθοποιούς, όπως την Τζούντι Ντέιβις στο 'My Brilliant Career' και την Άντζελα Παντς ΜακΓκρέγκορ στο 'We of the Never Never' να υποδύονται θαυμάσιους ρόλους σε ιστορίες που διαδραματίζονταν στη χώρα μας, κι έτσι πάντοτε ονειρευόμουν να κάνω μια ταινία εδώ που θα είχε το πάθος και την αξία των ταινιών της εποχής εκείνης."

"Είναι η ευκαιρία μιας ζωής" ομολογεί ο Χιου Τζάκμαν. "Δεν είχα πάρει μέρος σε Αυστραλιανή ταινία οκτώ χρόνια τώρα, επομένως το να επιστρέψω και να συμμετάσχω σε ένα φιλμ τέτοιου μεγέθους -και μάλιστα χρησιμοποιώντας τη δική μου προφορά!- ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ονειρεμένος ρόλος, ονειρεμένη ταινία, ονειρεμένο καστ, ονειρεμένος σκηνοθέτης."

Ο Τζάκμαν, που γνωρίζει εδώ και χρόνια την Κίντμαν (είναι πολύ φίλες με τη σύζυγό του Ντέμπορα Λι Φέρνες), εντυπωσιάστηκε από το πάθος της πρωταγωνίστριας για το συγκεκριμένο φιλμ και την εμπιστοσύνη της στον Λούρμαν.

Όπως θυμάται, "η Νικόλ βρισκόταν στο σπίτι μου για ένα Super Bowl πάρτι. Ο Λούρμαν με είχε ήδη καλέσει για αυτό το φιλμ και ρώτησα τη Νικόλ αν είχε διαβάσει το σενάριο. Μου απάντησε αρνητικά. Της είπα λοιπόν 'ο Μπαζ είπε ότι θα συμμετείχες'. 'Θα συμμετέχω' μου απάντησε. 'Δεν έχεις όμως διαβάσει ούτε καν το σενάριο!' της είπα. Με αποστόμωσε λέγοντας 'δεν χρειάζεται να διαβάσεις το σενάριο, απλά κάντο. Θα είναι εντυπωσιακό. Δεν θα υπάρξει καλύτερη δουλειά στην καριέρα σου'."

"Αν ο Λούρμαν μου ζητούσε να πω έστω μια ατάκα σε ταινία του, θα το έκανα" δηλώνει η Κίντμαν. "Τον πιστεύω. Πιστεύω στο ταλέντο του. Πιστεύω στην επιδίωξή του να δίνει ομορφιά στον κόσμο και στην φιλοδοξία του για τελειότητα. Είναι προνόμιο να δουλεύεις με κάποιον, με τον οποίο αισθάνεσαι απόλυτα ασφαλής, κάποιον που είναι τολμηρός, καινοτόμος και ασυμβίβαστος. Δεν ψεύδομαι ώστε να πω ότι είναι κάτι εύκολο, γιατί δεν είναι. Είναι πραγματικά δύσκολο. Αλλά όταν κάνεις μια μεγάλη ταινία, αυτό συνεπάγεται αναπόφευκτα και έντονη ταλαιπωρία."

Κανάλι: Nova Cinema 4
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 159 λεπτά
Ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Χιου Τζάκμαν, Μπράιαν Μπράουν