"The A-Team": Μία "καθαρόαιμη" ταινία δράσης [vds]

16.03.2016
Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν. Χρησιμοποιούν λοιπόν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να "καθαρίσουν" το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Ο Λίαμ Νίσον είναι ο Χάνιμπαλ Σμιθ, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές που απαιτούν σωστό timing, ασυνήθιστες δεξιότητες και μια ομάδα ικανότατων στρατιωτών. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο Τέμπλετον "Φέις" Πεκ, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Κουίντον "Ράμπατζ" Τζάκσον υποδύεται τον Μπ. Α. Μπαράκους, τον οδηγό της ομάδας.

Ο Σάρλτο Κόπλεϊ είναι ο Μέρντοκ, ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τζέσικα Μπιλ υποδύεται την Τσαρίσα Σόσα, μια πρώην σχέση του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα που κατηγορείται. Ο Πάτρικ Ουίλσον, τέλος, είναι ο Λιντς, ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά "The A-Team" της δεκαετίας του '80.

Δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

Λίαμ Νίσον: "Μου άρεσε η σχέση ανάμεσα στους 4 ήρωες, που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή οι σεναριογράφοι. Ο Χάνιμπαλ είναι ένας πιστευτός ήρωας. Είναι ηθικός, έχει μια έντονη αίσθηση της ηθικής και αγαπά την χώρα και τους άντρες της ομάδας του. Ως πρώην καπνιστής, το πάλεψα αρκετά με το πούρο. Όμως κατάλαβα γιατί οι σεναριογράφοι διατήρησαν και στην ταινία αυτό το καπρίτσιο του ήρωα. Προσθέτει μια ευχαρίστηση στον ίδιο τον ήρωα όταν ένα σχέδιο πηγαίνει καλά, οπότε παίρνει ένα πούρο και το ανάβει".

Μπράντλεϊ Κούπερ: "Ήταν μεγάλο μου όνειρο να συμμετάσχω σε ταινία δράσης. Μου αρέσουν τα σπορ και ειδικά το να προσποιούμαι ότι μάχομαι. Και το να αναλάβω έναν τέτοιο ρόλο ήταν απλά καταπληκτικό. Διατηρούμαι σε φόρμα, όμως έπρεπε να ανεβάσω τον πήχυ γι' αυτή την ταινία. Οι σκηνές δράσης απαιτούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Πρέπει να δίνεις προσοχή σε πολλά πράγματα- στη θέση του σώματος, στο πώς κινείσαι όταν μάχεσαι, στο πώς κινείσαι όταν κρατάς όπλο. Ο Φέις είναι ένας στρατιώτης, δεν τον νοιάζει να γίνει και λίγο σκληρός".

Σάρλτο Κόπλεϊ: "Το "A-Team" ήταν το αγαπημένο μου σίριαλ ως παιδί και ο Μέρντοκ ο αγαπημένος μου ήρωας. Έτσι ένα όνειρο, το να τον υποδυθώ, έγινε πραγματικότητα. Με ιντρίγκαρε το επικίνδυνο στοιχείο στον χαρακτήρα του Μέρντοκ- η επικινδυνότητα σε συνδυασμό με το χιούμορ. Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι πραγματικά τρελός ή αν προσποιείται. Είναι μοναδικός".

Κουίντον "Ράμπατζ" Τζάκσον: "Όταν ήμουν παιδί, συνήθιζα να κάθομαι με τον πατέρα μου και να παρακολουθούμε το "A-Team". Προσπαθούσαμε να κάνουμε τρελά πράγματα, όπως κι οι ήρωες της σειράς".

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 108 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπράντλεϊ Κούπερ, Λίαμ Νίσον, Τζέσικα Μπιλ, Πάτρικ Ουίλσον, Σάρλτο Κόπλεϊ, Κουίντον "Ράμπατζ" Τζάκσον