"Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2" με all star καστ [vds]

15.03.2016
Το 2012, μια «μικρή» κωμωδία με τον τίτλο «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» έκανε την μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη, μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές με την ιστορία επτά Βρετανών συνταξιούχων που ταξιδεύουν στην Ινδία για να επενδύσουν το εισόδημά τους σε ένα νέο τοπικό ξενοδοχείο «για Ηλικιωμένους και Όμορφους». Αν και το ξενοδοχείο αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών τους, οι ατρόμητοι και αισιόδοξοι ένοικοι συνειδητοποίησαν ότι, παρά την ηλικία τους, οι καλύτερες μέρες της ζωής του μόλις είχαν αρχίσει.

«Όλοι μας εκπλαγήκαμε», παραδέχεται η βραβευμένη με Όσκαρ Τζούντι Ντεντς. «Η πρώτη ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, βασιζόμενη σε αναπάντεχες συγκυρίες. Είναι φοβερό το πόσοι άνθρωποι με προσέγγισαν για να μου μιλήσουν για αυτήν. Οπότε η επιστροφή μας στην Ινδία ήταν φανταστική.»

Η συνέχεια της ιστορίας τους μοιράζεται τον ίδιο εθιστικό ενθουσιασμό για τη ζωή και την ανατροπή παρωχημένων στερεοτύπων σχετικά με την τρίτη ηλικία – η οποία φαίνεται να είναι η πιο διασκεδαστική περίοδος στην ζωή των ηρώων, και όχι τροχοπέδη σε όσα όνειρα κάνουν ακόμη.

Ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν και ο σεναριογράφος Ολ Πάρκερ έπρεπε να βρουν μια εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία για να προχωρήσουν πιο μπροστά τους ήδη αγαπημένους αυτούς χαρακτήρες. «Αποφασίσαμε ότι οι γαμήλιες προετοιμασίες θα είναι η ραχοκοκαλιά ολόκληρης της ταινίας. Καθεμιά από τις τρεις πράξεις της ταινίας οδηγεί σε ένα πάρτι με την δική του πίεση και διακριτές συνέπειες. Συνήθως οι γάμοι σε προτρέπουν να σκεφτείς το πού είσαι στη ζωή σου και πού οδεύεις.

Η ιστορία είναι για μια οικογένεια – μια αντισυμβατική οικογένεια που σχηματίστηκε γύρω από τις προσπάθειές τους να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική κουλτούρα. Το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας, η δεύτερη ταινία δηλαδή, τους δείχνει μετά την προσαρμογή τους, όταν πια ζουν στην Ινδία ως ντόπιοι.»

Τώρα που το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ έχει γεμίσει από τους μόνιμους ενοίκους του, οι μάνατζερ της επιχείρησης, Μίριελ (Μάγκι Σμιθ) και Σόνι (Ντεβ Πατέλ) ονειρεύονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και ανακαλύπτουν το ιδανικό μέρος για το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ.

Καθώς οι εργασίες ξεκινούν, η Έβελιν (Τζούντι Ντεντς) και ο Ντάγκλας (Μπιλ Νάι) συνεχίζουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί, χωρίς ούτε οι ίδιοι να ξέρουν πού μπορεί να οδηγήσουν τα συχνά ραντεβού τους. Εν τω μεταξύ, ο Νόρμαν (Ρόνταλντ Πίκαπ) και η Κάρολ (Νταϊάνα Χαρντκάστλ) δοκιμάζουν την αποκλειστική σχέση, η Μάτζ (Σίλια Ίμρι) προσπαθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο μνηστήρες, και ο νεοαφιχθείς Γκάι (Ρίτσαρντ Γκιρ) βρίσκει τη μούσα του για το νέο του μυθιστόρημα στο πρόσωπο της μητέρας του Σόνι, κα. Καπούρ (Λιλέτ Ντουμπέι).

Όσο πλησιάζει ο γάμος του με τη Σουνάινα, ο Σόνι συνειδητοποιεί ότι τα πλάνα για το δεύτερο ξενοδοχείο διεκδικούν περισσότερο χρόνο απ’ όσο περίμενε. Καθώς η μεγάλη μέρα πλησιάζει, η οικογένεια και οι καλεσμένοι παρασύρονται από την ακαταμάχητη μέθη ενός ντόπιου γάμου.

Η στενή σχέση των ηθοποιών με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές εξασφάλισε την απευθείας συμφωνία τους για τη δεύτερη ταινία, παρά τη δυσκολία να κουμπώσουν τα ιδιαίτερα βεβαρημένα χρονοδιαγράμματά τους. «Είχαμε όλοι σκορπίσει και κάναμε άλλες δουλειές», σχολιάζει η Μάγκι Σμιθ, «οπότε είναι σπουδαίο το γεγονός ότι τα καταφέραμε».

Και το κάλεσμα της ταινίας έπεισε και έναν ακόμη μεγάλο σταρ: τον Ρίτσαρντ Γκιρ. «Βρήκα καταπληκτική την πρώτη ταινία», εξηγεί. «Βλέπεις όλο και λιγότερες ταινίες για τα πραγματικά διλήμματα της ζωής, είναι κάτι το σπάνιο. Και έπειτα το να έχεις ένα πολύ καλό σενάριο και για την δεύτερη ταινία – κι αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Και είναι το πιο σπουδαίο καστ για να έχεις απέναντί σου.»

Κανάλι: Nova Cinema 1
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 19.25
Διάρκεια: 118 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπιλ Νάι, Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντεβ Πάτελ, Τίνα Ντεσάι, Τάμσιν Γκρέιγκ, Ντέιβιντ Στράθερν, Ρόναλντ Πικάπ, Νταιάνα Χάρνκαστλ, Σίλια Ίμρι, Πενέλοπε Ουίλτον