2Guns- Με άφθονη δράση κι ενδιαφέρουσα πλοκή θα σε καθηλώσει [vds]

23.02.2016
Δύο αξιωματικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της Δίωξης και ο άλλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν… κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας.

Τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκονται απρόθυμα μαζί, ως μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, μη εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλο όπως και τους εγκληματίες που πρέπει να συλλάβουν. Όταν όλα αποκαλύπτονται, οι δυο άντρες θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο των κρατικών υπηρεσιών όσο και των Μεξικανών νονών. Τώρα που όλοι τούς θέλουν στη φυλακή ή νεκρούς, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς όμως για τους διώκτες τους, όταν οι καλοί περνάνε χρόνια προσποιούμενοι τους κακούς, μαθαίνουν και μερικά κόλπα στην πορεία…

Το 2 Guns είναι μία φυσική εξέλιξη της έκφρασης του Κορμάκουρ, ενός βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη στην πατρίδα του την Ισλανδία, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα αμερικανικά στούντιο το 2012 με την επιτυχία Contraband, μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Γουόλμπεργκ και η Κέιτ Μπέκινσεϊλ. Γνωστός για το μαύρο χιούμορ στις ταινίες του, στο δυναμικό του περιλαμβάνονται οι ταινίες 101 Reykjavik, A Little Trip to Heaven, Jar City, Inhale και The Deep. “Ο Μπαλτ προέρχεται από τη σχολή των «ανταρτών» κινηματογραφιστών. Δε φτιάχνει ποτέ τρέιλερ. Είναι πάντα στο πλατό, μετακινεί συνέχεια πράγματα, είναι παρών και κάνει τη δουλειά του», συμπληρώνει ο Γουόλμπεργκ.

Συζητώντας την επιλογή του να μπει στην ομάδα, ο Κορμάκουρ μας λέει: «Το σενάριο είχε μια σύγχρονη αίσθηση της Δύσης, κάτι με το οποίο ένιωσα ότι μπορώ να παίξω και να αναπαραστήσω βρίσκοντας τρόπους οπτικοποίησης της ταινίας. Υπάρχει πολλή ανθρωπιά στους χαρακτήρες. Τους συμπαθούμε ακολουθώντας τους στην πορεία τους, ακόμα και όταν ζούνε σε έναν αναβαθμισμένο αλλά όχι απαραίτητα μη ρεαλιστικό κόσμο του εγκλήματος. Τελικά, το 2 Guns είναι μια ταινία χαρακτήρων, φόρος τιμής στα γουέστερν μέσα από την αίσθηση και την έκταση του τοπίου.»

Ο Κορμάκουρ παραδέχεται ότι γοητεύεται από τα σενάρια δράσης, αλλά όχι μόνο και μόνο για να ανεβάσει την αδρεναλίνη. «Κοιτάζω τι μπορώ να προσθέσω στο σενάριο και αναρωτιέμαι εάν συνδέομαι με το υλικό ή εάν πρόκειται απλά για μια δουλειά. Δένομαι με το υλικό που θεωρώ ότι μπορώ να ενασχοληθώ και βοηθώ τους ηθοποιούς και αυτό με ενθουσιάζει», δηλώνει.

Έχοντας στο πλατό έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας δράσης, έπρεπε να βρει τους συμπρωταγωνιστές που θα έδιναν ζωή στην ταινία. Και η αρχή έγινε με έναν από τους μοναδικούς εν ενεργεία ηθοποιούς σήμερα ο οποίος θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον πολύπλοκο Μπόμπι Τρεντς, του οποίου το μότο του είναι:

«Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα σε σκοτώσω» και βραβευμένο με δύο Όσκαρ, Ντένζελ Ουάσινγκτον. Εφόσον είχε υποδυθεί έντονους χαρακτήρες τα τελευταία χρόνια, ο Ουάσινγκτον ήθελε ο επόμενος ρόλος του να διαθέτει και λίγο χιούμορ. Και βρήκε αυτό που έψαχνε στον πράκτορα Μπόμπι Τρεντς. «Ήθελα να ξεφύγω από τους βαρείς ρόλους και όταν διάβασα το σενάριο, γέλασα πραγματικά», αναφέρει ο ηθοποιός.

«Ο Μπόμπι κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να γίνει η δουλειά. Λέει ότι δεν υπάρχει κώδικας, κάνε το καθήκον σου πάση θυσία. Πιστεύω ότι είναι έντιμος αστυνομικός, αλλά δε ζει με κώδικα ηθικής.»

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 109 λεπτά
Ηθοποιοί: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Πόλα Πάτον, Μπιλ Πάξτον, Φρεντ Γουόρντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος