"Burlesque"- Χρειάζεται ένας θρύλος... για να γεννηθεί ένα αστέρι [vds]

24.02.2016
Η Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) έρχεται στο Λος Άντζελες, και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque Lounge, ένα πολυτελές κέντρο μιας άλλης εποχής που φιλοξενεί ένα εμπνευσμένο μουσικό σόου.

Τα σέξι κοστούμια και οι τολμηρές χορογραφίες συνεπαίρνουν την Άλι που ορκίζεται να βρεθεί πάσει θυσία πάνω στη σκηνή. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εντυπωσιακής και αποφασιστικής ιδιοκτήτριας του κλαμπ, Τες (Σερ), και να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με τις άλλες χορεύτριες (Τζούλιαν Χαφ, Κρίστεν Μπελ), τον όμορφο μπάρμαν (Καμ Γκιγκάντετ), τον υπεύθυνο σκηνής (Στάνλεϊ Τούτσι), τον πορτιέρη (Άλαν Κάμινγκ)... Τελικά το αστέρι της Άλι, μετά από πολλές προσπάθειες, θα λάμψει στο Burlesque Lounge. Όμως, ακόμα και με τη νέα ζωή που δίνει το ταλέντο της Άλι, οι μέρες του κλαμπ ίσως να είναι μετρημένες.

Για να πάρει η ταινία σάρκα και οστά αλλά και την απαραίτητη για αυτήν αίγλη, ήταν φανερό ότι για το ρόλο της Τες χρειαζόταν μια σταρ τεράστιου βεληνεκούς. Οι παραγωγοί έκαναν επανειλημένες κρούσεις στη Σερ και τελικά κατάφεραν να σπάσουν την επτάχρονη κινηματογραφική αποχή της, πείθοντάς την να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη για χάρη του συγκεκριμένου ρόλου: μιας δυναμικής γυναίκας που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει αλλά που κινδυνεύει να της πάρουν τα όνειρά της.

«Για μένα η Σερ είναι η ενσάρκωση της γυναικείας χειραφέτησης, και αυτό ακριβώς το θέμα πραγματεύεται η ταινία» εξηγεί ο Άντιν. Όσον αφορά στο ρόλο της Άλι, ο σκηνοθέτης βεβαιώθηκε πως η πιο σωστή επιλογή ήταν η Κριστίνα Αγκιλέρα όταν είδε μία ζωντανή εμφάνισή της στο “Saturday Night Live”.

«Είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σε ένα ζωντανό σόου και να διασκεδάσεις τον κόσμο. Όταν είδα την Κριστίνα κατάλαβα ότι θα μπορούσε να αναλάβει όχι μόνο τις δραματικές αλλά και όλες τις κωμικές σκηνές του έργου» λέει ο Άντιν, που είναι και φίλος της Αγκιλέρα εδώ και αρκετά χρόνια.

Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της να πρωταγωνιστεί σε ταινία και πραγματικά ταυτίστηκε με το χαρακτήρα της: «ξέρω ακριβώς πώς είναι να έχεις ένα όνειρο, να στο αρνούνται, να αρπάζεις μία ευκαιρία, και μετά από πολλή προσπάθεια να σε παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά» εξομολογείται.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα δεν ήταν το μοναδικό μέλος του καστ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον κινηματογράφο: η Τζούλιαν Χαφ, που αναλαμβάνει το ρόλο της φίλης της, Τζόρτζια, κάνει επίσης την παρθενική της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη. Η τραγουδίστρια και χορεύτρια γοήτευσε τον Άντιν με την παρουσία της στο “Dancing With the Star” και ο σκηνοθέτης θεώρησε απαραίτητη τη συμμετοχή της στο έργο.

Στο ρόλο του Τζακ, που εκτός από μπάρμαν και μουσικός γίνεται επίσης και προσωπικός σύμβουλος της Άλι, βρίσκουμε το γοητευτικό Καμ Γκιγκάντετ. Ο Στάνλεϊ Τούτσι υποδύεται τον Σον, τον υπεύθυνο σκηνής του Burlesque Lounge: ο πρώην εραστής και νυν καλύτερος φίλος της Τες θα έκανε τα πάντα για την κοινή τους αγάπη, το μπουρλέσκ, και ο Τούτσι τον ενσαρκώνει με τον πιο οργανικό και ρεαλιστικό τρόπο. Στην υποδοχή του κλαμπ βρίσκουμε τον Άλαν Κάμινγκ, γνωστό μεταξύ άλλων και για τις τύπου καμπαρέ ερμηνείες του στο Geffen Playhouse του LA.

Η Άλι στην πορεία της όμως δε συναντά μόνο φίλους: βρίσκει και ανταγωνιστές, όπως η Νίκι (Κρίστεν Μπελ) που ήταν η μέχρι σήμερα προστατευόμενη της Τες και τώρα αισθάνεται να παραγκονίζεται. Λέει η Μπελ:

«Έχει τελικά πλάκα να παίζεις την ‘κακιά’. Υπάρχουν λιγότεροι κανόνες και μπορείς στην πραγματικότητα να κάνεις ό,τι θέλεις, αφού οι ‘κακοί’ δεν έχουν προβλήματα συνείδησης». Σε θέσεις ‘κακών’ βρίσκουμε επίσης τον Πίτερ Γκάλαχερ, που υποδύεται τον πρώην άντρα της Τες, Βινς, και τον Έρικ Ντέιν στο ρόλο του ισχυρού επιχειρηματία Μάρκους.

Κανάλι: Mega
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 119 λεπτά
Ηθοποιοί: Κριστίνα Αγκιλέρα, Σερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρίστεν Μπελ, Καμ Τζίγκαντετ, Άλαν Κάμινγκ, Έρικ Ντέιν, Τζούλιαν Χάου