"Prisoners": Ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ που σε καθηλώνει [vds]

18.02.2016
Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια, σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα.

Η οικογένεια Ντόβερ έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί. Όλα είναι καλά και ήρεμα μέχρι τη στιγμή που τα δύο κορίτσια των δύο οικογενειών - μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν. Είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός, και κάθε οικογένεια. Ένας τραυματικός εφιάλτης θα αρχίσει…

Ένα σκοτεινό δραματικό θρίλερ με ανατροπές, μυστήριο και εξαιρετικές ερμηνείες σε μία ιστορία με επίκεντρο τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να ζήσει ένας γονιός. Ο Χιου Τζάκμαν στο ρόλο του απελπισμένου πατέρα, ο οποίος προκειμένου να σώσει την κόρη του που αγνοείται, θα φτάσει στα όρια μεταξύ της δικαιοσύνης και της εκδίκησης.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ υποδύεται τον αστυνομικό που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση και προσπαθεί με κάθε τρόπο να λύσει το μυστήριο, αναλαμβάνοντας πιο δραστικά μέτρα κατά του υπόπτου - Πολ Ντέινο - υπό την έντονη πίεση του πατέρα.

Tο μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Ο πατέρας της 6χρόνης, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

«Η ταινία πραγματεύεται ένα από τα πιο δύσκολα θέματα της ζωής – την εξαφάνιση των παιδιών. Η απλή σκέψη αμέσως μας κάνει να αισθανθούμε άβολα, μας κυριεύει ο φόβος. Δεν ξέρεις μέχρι ποιο σημείο θα έφτανες για να βρεις το παιδί σου πριν να είναι αργά ή δεν ξέρεις τι θα έκανες στο άτομο που είναι υπεύθυνο γι’ αυτό. Ο φόβος πάντα καθοδηγεί τις σκέψεις αλλά και τις αντιδράσεις μας. Προσωπικά ως δημιουργός αυτής της ταινίας, αυτή η πρόσκληση ήταν τρομερά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα γιατί εν μέρει κατάφερα να αντιμετωπίσω τους δικούς μου φόβους.», δηλώνει ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ.

O Xιου Τζάκμαν, που υποδύεται τον πατέρας της αγνοούμενης Άννα Ντόβερ, λέει «είναι ένα κλασικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και αγωνία που σε κρατά στη άκρη του καθίσματός σου. Είναι καλογραμμένο και έχει πολύ εύστοχες ανατροπές. Είναι όμως παράλληλα και πολύ συγκινητικό, σου αγγίζει την ψυχή.»

Η ιστορία φτάνει ως τα βάθη της κατάστασης, αφού επηρεάζονται έντονα και οι δύο οικογένειες καθώς επίσης και όλη η τοπική κοινωνία. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, που παίζει το ρόλο του ντεντέκτιβ εκτιμά τον τρόπο που προσέγγισε ο σκηνοθέτης το θέμα. «Έθεσε μερικές πολύ σοβαρές ερωτήσεις για το μέχρι που θα έφτανε κάποιος για να βρει τους ανθρώπους που αγαπά, ρίχνοντας ταυτόχρονα μια ματιά στις σχέσεις των ανθρώπων μιας μικρής πόλης όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Αυτό το βλέπουμε στην ταινία και μέσα από τα μάτια του αστυνομικού, που για κάποιους θεωρείται μέρος της λύσης ενώ για κάποιους άλλους μέρος το προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 21.45 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 146 λεπτά
Ηθοποιοί: Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις