«Η πρόταση» με Μπούλοκ- Ρέινολντς: Κωμωδία με τα όλα της [vds]

08.10.2015
Η Μάργκαρετ (Σάντρα Μπούλοκ) είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε ένα Νεοϋορκέζικο εκδοτικό οίκο, μια γυναίκα καριέρας που για χρόνια καταπιέζει το νεαρό βοηθό της, Άντριου (Ράιαν Ρέινολντς). Όταν όμως λήγει η βίζα της στην Αμερική και κινδυνεύει να επαναπατριστεί στον Καναδά, η Μάργκαρετ βλέπει τον Άντριου σα σανίδα σωτηρίας και δηλώνει ότι είναι αρραβωνιασμένη μαζί του. Ο Άντριου δέχεται να παίξει το παιχνίδι της, αλλά με κάποιους δικούς του κανόνες.

Έτσι η Μάργκαρετ βρίσκεται ξαφνικά στην Αλάσκα για να γνωρίσει την οικογένεια του μέλλοντα συζύγου της και βγαίνει τελείως έξω από τα νερά της. Με έναν υπάλληλο του τμήματος μετανάστευσης να παρακολουθεί τα βήματά τους, η Μάργκαρετ κι ο Άντριου δε μπορούν παρά να ακολουθήσουν το αρχικό σχέδιο, αντιμετωπίζοντας όλο και πιο απρόοπτες, αστείες καταστάσεις.

Η Σάντρα Μπούλοκ επιλέχθηκε από νωρίς για το ρόλο της Μάργκαρετ. «Είναι διασκεδαστικός χαρακτήρας για έναν ηθοποιό, γιατί έχει στοιχεία που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Δεν προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη της, δε ζητάει συγγνώμη, απλά έχει μια δουλειά και πρέπει να την κάνει. Βλέπω πολλά στοιχεία του εαυτού μου μέσα σε αυτό» λέει η ηθοποιός.

Στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, η Μάργκαρετ μοιράζεται τις σκηνές της με τον καταπιεσμένο υπάλληλό της Άντριου, κι έτσι η Μπούλοκ έπρεπε να έχει ένα ‘συμπαίκτη’ στο ίδιο μήκος κύματος. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε ο ταλαντούχος Ράιαν Ρέινολντς.

«Η Σάντι κι εγώ είμαστε χρόνια φίλοι» εξηγεί ο Ρέινολντς. «Η εμπειρία μου από την κωμωδία λέει ότι περίπου στα μέσα των γυρισμάτων καταλαβαίνεις την πραγματική χημεία με το συμπρωταγωνιστή σου και τότε εύχεσαι να μπορούσατε να ξαναγυρίσετε όλες τις σκηνές μέχρι εκεί. Με τη Σάντι όμως η χημεία υπήρχε από την αρχή».

«Έχουν ρυθμό και επικοινωνούν μεταξύ τους, στα πλαίσια μιας συνεχούς ανταλλαγής» παρατηρεί ο παραγωγός Ντέιβιντ Χόμπερμαν.

Οι δύο λαμπεροί πρωταγωνιστές πλαισιώθηκαν από ένα σημαντικό καστ: η θρυλική Μπέτι Γουάιτ, μεγάλη φιγούρα της Αμερικανικής τηλεόρασης με εμπειρία 60 ετών, υποδύεται τη Γκάμι, τη γιαγιά του Άντριου. Ο διακεκριμένος με Βραβείο Τόνι Ντένις Ο’Χερ παίζει τον Γκίλμπερτσον, τον υπάλληλο του τμήματος μετανάστευσης.

Ο Όσκαρ Νούνιεζ αναλαμβάνει το ρόλο ενός πολυπράγμονα κατοίκου της Σίτκα, που κάνει τα πάντα, ακόμα και αντρικό στριπτίζ. Και οι βετεράνοι ηθοποιοί Κρεγκ Νέλσον και Μαίρη Στίνμπεργκεν υποδύονται τους γονείς του Άντριου.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 21.50
Διάρκεια: 99 λεπτά
Ηθοποιοί: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς