Σαββατοκύριακο στο Παρίσι

30.07.2014
Ο Νικ και η Μεγκ, ανδρόγυνο 60άρηδων Λονδρέζων ακαδημαϊκών, φθάνουν στο Παρίσι για ένα Σαββατοκύριακο εορτασμού της 30ής επετείου του γάμου τους. Ελπίζουν σε μια αναθέρμανση της φθαρμένης σχέσης τους, η οποία, ωστόσο, θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερη δοκιμασία μετά την τυχαία συνάντησή τους με έναν παλιό συμφοιτητή του Νικ και την απόφασή τους να δεχθούν την πρόσκλησή του σε ένα πάρτι στο σπίτι του...

Το κατώφλι της τρίτης ηλικίας, η μάχη με το πέρασμα του χρόνου, πικροί απολογισμοί μιας ζωής που «έφυγε» εν ριπή οφθαλμού: θέματα που εξακολουθούν να μελετούν οι Βρετανοί Ρότζερ Μισέλ (σκηνοθεσία) και Χανίφ Κιουρέισι (σενάριο) μετά τις ιδιαίτερα καρποφόρες συνεργασίες τους στα ανάλογου ύφους φιλμ «Η μητέρα» και «Venus» (ο τελευταίος σπουδαίος ρόλος του Πίτερ Ο’Τουλ).

Συμπαθές το αποτέλεσμα, χρωστά τη νοστιμιά του στην οξύτητα των διαλόγων και το ερμηνευτικό πινγκ πονγκ των βετεράνων καρατερίστων του αγγλικού σινεμά Τζιμ Μπρόουντμπεντ και Λίντσεϊ Ντάνκαν, αρκεί να είναι κανείς διατεθειμένος να ξεπεράσει τη στατικότητα που τροφοδοτεί η θεατρίζουσα δομή και την εκνευριστικά μανιερίστικη ερμηνεία του Τζεφ Γκόλντμπλουμ στο ρόλο του γλοιώδους, μεγαλοπιασμένου φίλου του ήρωα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ