Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη

18.11.2011
H πρόσφατα χωρισμένη Τζούλιετ μετακομίζει στο Μπρούκλιν, σε ένα άνετο διαμέρισμα που αρχικά την ενθουσιάζει. Όμως μια σειρά από μυστηριώδη και ανησυχητικά περιστατικά την οδηγούν σύντομα σε ένα ανατριχιαστικό συμπέρασμα: σε αυτό το σπίτι δεν είναι μόνη.

Πρωτότυπος τίτλος: The Resident

Σκηνοθεσία: Άντι Τζόκινεν

Πρωταγωνιστούν: Χίλαρι Σουάνκ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Κρίστοφερ Λι

Πλοκή: H πρόσφατα χωρισμένη Τζούλιετ μετακομίζει στο Μπρούκλιν, σε ένα άνετο διαμέρισμα που αρχικά την ενθουσιάζει. Όμως μια σειρά από μυστηριώδη και ανησυχητικά περιστατικά την οδηγούν σύντομα σε ένα ανατριχιαστικό συμπέρασμα: σε αυτό το σπίτι δεν είναι μόνη.

Γνώμη: Η Χίλαρι Σουάνκ ενσαρκώνει την Τζούλιετ, μια νεαρή γιατρό που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και καταφέρνει αμέσως αυτό που άλλοι άνθρωποι προσπαθούν για χρόνια: βρίσκει ένα τεράστιο διαμέρισμα σε προσιτή τιμή. Φυσικά, και επειδή στη ζωή αυτή δωρεάν γεύμα δεν υπάρχει, όταν η Τζούλιετ αρχίζει να νιώθει πως παρακολουθείται εντός του σπιτιού, υποψιάζεται τον γοητευτικό σπιτονοικοκύρη της κι επίσης ένοικο της πολυκατοικίας Μαξ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν), καθώς και τον ανατριχιαστικό παππού του (Κρίστοφερ Λι).

Το ζευγάρωμα του πάλαι ποτέ άρχοντα του τρόμου, Κρίστοφερ Λι, (σε μικρό βέβαια ρόλο) με την προσφάτως αναστημένη θρυλική εταιρεία τρόμου Hammer, θα μπορούσε να προσφέρει μία υπόσχεση ευτυχίας για τους φαν του είδους αλλά το «Ποτέ δεν Είσαι Μόνη» αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Με αναμενόμενες ανατροπές, μέτρια τρομάγματα και συγκρατημένη σκηνοθεσία από τον βραβευμένο βιντεοκλιπά Άντι Τ. Τζόκινεν, το φιλμ υποφέρει από την ατολμία και το κακό κάστιν. Ο καλός κατά τα άλλα Μόργκαν (πιο γνωστός ως Ντένι από το «Grey's Anatomy») δεν έχει την creepy ποιότητα που θα έδινε στον ρόλο του μια χροιά Νόρμαν Μπέιτς, ώστε να ταράξει λίγο τα νερά.

Το θετικό σε αυτό το θρίλερ του γλυκού νερού είναι ότι η Χίλαρι Σουάνκ αρχίζει επιτέλους να βρίσκει ρόλους που της ταιριάζουν - β' διαλογής.

Φαίδρα Βόκαλη