Το Χρίσμα

04.11.2011
Καλωσήρθατε στον υπόκοσμο της Μελβούρνης, όπου εντείνονται οι σχέσεις επικίνδυνων εγκληματιών και της εξίσου επικίνδυνης αστυνομικής δύναμης.

Πρωτότυπος τίτλος: Animal Kingdom

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μισό

Πρωταγωνιστούν: Τζάκι Γουίβερ, Μπεν Μέντελσον, Γκάι Πιρς

Πλοκή: Καλωσήρθατε στον υπόκοσμο της Μελβούρνης, όπου εντείνονται οι σχέσεις επικίνδυνων εγκληματιών και της εξίσου επικίνδυνης αστυνομικής δύναμης.

Γνώμη: Θριαμβευτικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μισό, που κόσμησε αμέτρητα φεστιβάλ ανά τον κόσμο μέσα στο 2010 και έφτασε μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ, το «Χρίσμα» μάς συστήνει έναν κόσμο μικροαπατεώνων και κακοποιών, που διατηρούν ακλόνητη την αφοσίωση στην οικογένεια, αλλά και την τάση για αιματηρές, παράλογες βεντέτες. Η σταδιακή διάλυση της οικογένειας ξεδιπλώνεται με μια σοφή υπομονή και μαεστρία στον χειρισμό του τόνου, και η ταινία σιγά σιγά πλημμυρίζει με μια αρρωστημένη ένταση και μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση φόβου εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βίας, της τόσο εγγενούς σε αυτό το ζωικό βασίλειο που κατοικείται από ανθρώπους.

Όλοι οι ηθοποιοί, πρόσωπα φρέσκα, κατοικούν ιδανικά τους ρόλους τους, η πραγματική αποκάλυψη είναι, όμως, η Τζάκι Γουίβερ στο ρόλο της μητρικής φιγούρας. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι απλά το συναισθηματικό κέντρο της οικογένειας, με τον τρόπο που παραμένει χαρωπή και δήθεν αμέτοχη στα κουμάντα των γιων της, αλλά όταν αποκαλύπτει την πραγματική της φύση, η ερμηνεία της παραμένει εκπληκτικά και ανατριχιαστικά χαμηλόφωνη.

Χριστίνα Λιάπη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ