Νέα δημιουργικά εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα!

22.09.2015
Η Παραμυθοχώρα και η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων σχεδίασαν για τη φετινή θεατρική περίοδο με πολλή αγάπη και δημιουργική διάθεση πέντε νέα δημιουργικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Στόχος τους είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τα συναισθήματα των παιδιών, να πυροδοτήσουν την φαντασία τους και φυσικά να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγήσουν!

Art’n’Play για παιδιά 13 μηνών έως 2 ετών

Δημιουργικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών.

Κάθε Σάββατο στις 10:00 έως 10:40

Θεατροπαιχνιδίσματα με κλασικά παραμύθια
για παιδιά 2 ½ έως 4 ετών

Αφήγηση και δραματοποίηση κλασικών παραμυθιών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική αγωγή και πρωτότυπα παιχνίδια.

Κάθε Σάββατο στις 11:00 έως 11:50

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 4 έως 8 ετών

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργικότητα , τη φαντασία και τη μάθηση!

Κάθε Σάββατο στις 12:00 έως 13:00

Εργαστήρι ζωγραφικής και εικαστικών για παιδιά 4 έως 8 ετών

Τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και το κολάζ μαθαίνουν τα χρώματα, τις τεχνικές και γνωρίζουν τη δημιουργικότητά τους!

Κάθε Σάββατο στις 11:00 έως 12:00

Εργαστήρι μουσικού θεάτρου για παιδιά 4 έως 10 ετών

Ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, διδασκαλία τραγουδιών, κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς και πολύ χορό.

Κάθε Πέμπτη στις 5:30 έως 7:00

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τηλέφωνα κρατήσεων : 2109216346, Κιν.: 6936655925-927

Αναλυτικότερα τα προγράμματα:

Art’n’Play με την Ντόρα Πεδιαδιτάκη( παιδαγωγός με ειδίκευση στις δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

Ένα καινούριο πρωτότυπο πρόγραμμα για τα παιδιά βρεφικής ηλικίας με δραστηριότητες που εξασκούν περισσότερες από μια δεξιότητες. Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν μαζί με τους γονείς τους σε μια σειρά από δημιουργικές και χαρούμενες δραστηριότητες. Μέσα από το συμβολικό παιχνίδι αλλά και ευφάνταστες κατασκευές και πρωτότυπα μουσικοκινητικά παιχνίδια καλλιεργείται η αυτογνωσία των παιδιών, η ανάπτυξη του λόγου τους, οι σχέσεις χώρου και παράλληλα ενεργοποιούνται αισθήσεις όπως η όραση, η ακοή και η αφή.

Κάθε Σάββατο στις 10π.μ.

Θεατροπαιχνιδίσματα με κλασικά παραμύθια με την Ντόρα Πεδιαδιτάκη (παιδαγωγός με ειδίκευση στις δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

Αφήγηση και δραματοποίηση κλασικών και παραδοσιακών παραμυθιών με τη χρήση εντυπωσιακών αξεσουάρ, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικοκινητικής αγωγής, δημιουργικών εικαστικών και πρωτότυπων παιχνιδιών, σε ένα χώρο άνετο, ευχάριστο και πλούσιο σε ερεθίσματα. Στόχος του προγράμματος είναι η ολόπλευρη και υγιής ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού σε επίπεδο εκφραστικό, κινητικό, κοινωνικό και συναισθηματικό με τη δημιουργική συμμέτοχη των γονιών.

Κάθε Σάββατο στις 11 π.μ.

Θεατρικό παιχνίδι με την Έρρικα Μακρή (ηθοποιός με πολύχρονη εμπειρία στο θέατρο και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και παιδαγωγικής Θεάτρου.)

Το θεατρικό παιχνίδι έρχεται σαν μια ολοκληρωμένη διαδικασία με καλά δομημένο περιεχόμενο να απελευθερώσει, να προτρέψει και να εμψυχώσει τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) στο δρόμο της δημιουργικότητας, της φαντασίας αλλά και της μάθησης μέσα από τη μίμηση, τη μεταμόρφωση και τη χαρά του παιχνιδιού και των τεχνών.

Αυτή τη χρονιά θα παρουσιάζεται σε κάθε συνάντηση ένα «παραμύθι από κάποιο μέρος του κόσμου» που θα ταξιδεύει τα παιδιά με μουσικές, εικόνες, κουστούμια κ αντικείμενα …από τη μια άκρη ως την άλλη της.

Κάθε Σάββατο στις 12 π.μ.

Εργαστήρι ζωγραφικής και εικαστικών με την Ιωάννα Δερβίση (παιδαγωγός και ζωγράφος)

Στο εικαστικό εργαστήρι τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και το κολάζ θα μάθουν για τα χρώματα και τις τεχνικές και θα γνωρίσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από την αυθόρμητη και ελεύθερη έκφραση. Το θέμα του εργαστηρίου κάθε φορά θα έχει σαν αφορμή ένα παραμύθι, ένα έργο τέχνης, ένα αντικείμενο ή ένα μουσικό έργο το οποίο θα παρουσιάζεται από την εικαστικό και θα εμπνέει τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα!

Κάθε Σάββατο στις 11 π.μ.

Εργαστήρι μουσικού θεάτρου με την Κέλλυ Γιακουμάκη (ηθοποιός με πλούσια εμπειρία σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, πρόζας, musical και παιδικές σκηνές. Διδάσκει παράλληλα πιάνο και φωνητική.)

Ένα νέο εργαστήρι με μουσική, διδασκαλία τραγουδιών, θεατρικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς και πολύ χορό!

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, θα γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους και θα μάθουν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: το ανέβασμα της πιο κεφάτης μουσικοθεατρικής παράστασης!

Κάθε Πέμπτη 5.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.