Ποικιλία γεύσεων στο Mezzo Mezzo

23.10.2002
Σε "παλιά καραβάνα" του γαστριμαργικού γίγνεσθαι τείνει να εξελιχθεί το Mezzo Mezzo της Λεωφόρου Συγγρού. Το γνωστό εστιατόριο κλείνει τέσσερα χρόνια παρουσίας και με αφορμή την επέτειο αυτή έγινε στον χώρο ένα γενικό...ρεκτιφιέ.
Σε "παλιά καραβάνα" του γαστριμαργικού γίγνεσθαι τείνει να εξελιχθεί το Mezzo Mezzo της Λεωφόρου Συγγρού. Το γνωστό εστιατόριο κλείνει τέσσερα χρόνια παρουσίας και με αφορμή την επέτειο αυτή έγινε στον χώρο ένα γενικό...ρεκτιφιέ. Ο σχεδιασμός είναι εξ' ολοκλήρου του Kirios Criton και το χρώμα που παίζει είναι το λευκό, ενώ εντυπωσιάζουν οι τεράστιοι κόκκινοι καναπέδες. Ευτυχώς, που υπάρχουν οι μικρές γαλάζιες παρεμβάσεις, οπότε οι...αντί-ολυμπιακοί των Αθηνών δε θα νιώσουν μια...ταραχή με τα χρώματα. Αν και ο γενικός διάκοσμος του Mezzo Mezzo είναι τέτοιος που κάνει ευχάριστη την παραμονή των συνδαιτυμόνων.
Ξεχωρίζουν ακόμη η τεράστια φωτογραφία αγήματος αμερικανών ναυτών και το ενυδρείο, ενώ το highlight του μαγαζιού είναι τα έργα τέχνης υπό τον γενικό τίτλο "Bodies/faces", από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, Δημήτρη Γιγουρτάκη.


Το μενού
Οι σεφ Γιάννης Γκελντής και Κώστας Τερζούδης φέρνουν στην κουζίνα τους ολάκερο τον πλανήτη, δημιουργώντας νέα εντυπωσιακά πιάτα. Ξεχωρίζουν το φιλέτο στρουθοκαμήλου με σως από βύσσινο και το buffalo steak με morilles σε σως από κουμανταρία.

Η κάβα
Η συλλογή αριθμεί πάνω από 400, από τις καλύτερες ελληνικές και ξένες ετικέτες, ενώ στη διάθεση των πελατών βρίσκεται ο sommelier Γιώργος Λούκας με τον βοηθό του, προκειμένου να τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση, ποιο κρασί να επιλέξουν για το φαγητό. Τη λίστα συμπληρώνουν μία μεγάλη συλλογή από σαμπάνιες, αποστάγματα, ποτά, μπύρες και κοκτέιλ. Με λίγα λόγια στην κάβα του Mezzo Mezzo βρίσκει κανείς και του...πουλιού το ποτό.


Mezzo Mezzo: Λ. Συγγρού 58, Φιξ.
Τηλ. 010-9242444, fax: 010-9242716