Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός...στο Θέατρο Πειραιώς 131

23.10.2002
Το καινούριο έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" ανεβαίνει στις 24 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πειραιώς 131!
&00 Μία φορά και έναν καιρό, όλα τα παιδάκια γνώριζαν ότι η άφιξη των μωρών οφειλόταν στην καλή διάθεση των πελαργών. Ε, λοιπόν ένας από τους ταχύτερους πελαργούς, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος του 40, αποφάσισε να φέρει δύο μωρά στο ίδιο σπίτι, την ίδια χρονική περίοδο, στην ίδια πόλη.
Πως έλεγαν τον πελαργό;
Αυτό είναι το μόνο που δεν αποκαλύπτεται στο καινούριο έργο του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός που από τις 24 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Πειραιώς 131.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε για "μία κωμωδία διαφορετική. Μ' αυτήν την κωμωδία πηγαίνουμε προς τα πίσω, ανακαλώντας καταστάσεις, όπως στο Οι Γερμανοί ξανάρχονται, Ενας ήρωας με παντούφλες και άλλα, όπου αυτοσκοπός δεν είναι το γέλιο. Το έργο σε καμία περίπτωση δεν είναι έργο αναπόλησης και νοσταλγίας. Εξελίσσεται σε ζοφερό περιβάλλον και παράλληλα είναι εξαιρετικά τρυφερό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν βγάζει μόνο γέλιο, αλλά και έντονη συγκίνηση στο κοινό." Αναφορικά με τους ηθοποιούς οι οποίοι είναι γνωστοί κυρίως από την τηλεόραση, σημείωσε ότι "δεν χρησιμοποιούμε τηλεοπτικούς ηθοποιούς, γιατί τηλεοπτικοί ηθοποιοί δεν υπάρχουν. Στην Ελλάδα ο χώρος δουλειάς του ηθοποιού είναι ευρύς και ο ηθοποιός κάνει τα πάντα. Θελήσαμε να ξανασυνεργαστούμε με τους συγκεκριμένους ανθρώπους όχι γιατί μας συνδέουν δεσμοί φιλίας, αλλά γιατί τους εμπιστευόμαστε. Είμαστε φειδωλοί και πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας και δεν χαρίζόμαστε σε κανέναν. Οι ρόλοι -πέντε στο σύνολο- πατούν στην προσωπικότητα του καθενός από τους ηθοποιούς, αλλά είναι διαφορετικοί και τρισδιάστατοι, παρέχοντας έτσι και ένα ευρύ πεδίο δράσης."
Ο Κώστας Κόχλας χαρακτήρισε πολύ λεπτές τις ισορροπίες ανάμεσα στο δράμα και τη κωμωδία στο έργο. Η Μαρία Καβογιάννη σημείωσε ότι νιώθει ένα πολύ μεγάλο βάρος με τη συγκεκριμένη παράσταση ... αλλά και μεγάλη χαρά να το αντιμετωπίσει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Ρέππα - Παπαθανασίου καθώς μέσα από τα έργα τους αναδείχθηκε.

Το έργο είναι βασισμένο σε μία ιδέα από νουβέλα του Πιοτρ Γιαρκόφσκι και μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη λόγο πριν τελειώσει ο Πόλεμος του 40. Εκεί ο Μίμης- Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Χριστίνα- Μαρία Καβογιάννη, ο Βαγγέλης -Κώστας Κόκλας, η Λέλα -Καίτη Κωνσταντίνου, ο Ιακώβ -Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Βικτωρία -Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ένας πατριώτης -Γιάννης Μπουραζάνας, μπλέκουν τις ζωές τους και τις τύχες τους, μέσα από μία σειρά απρόοπτων καταστάσεων.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας υπογράφουν επίσης τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Δαγκλίδη, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Ωρες Παραστάσεων:
Βραδινή: Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή: 21.15
Απογευματινή: Σάββατο (λαϊκή):18.15, Κυριακή:18.15

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 21.50 ευρώ
Εξώστης: 19.00 ευρώ
Λ.Απογευματινή: 17 ευρώ
Φοιτητικό- Σπουδαστικό: 15 ευρώ
Μαθητικό: 13 ευρώ. Ισχύει μόνο στη βραδινή παράσταση της Πέμπτης. Για νέους μέχρι 25 ετών και πάνω από 65 ετών