Ο Γιώργος Ιωάννου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

22.10.2002
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει από 22 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου, την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ιωάννου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 52 έργα, από τη δουλειά των τριών τελευταίων ετών του καλλιτέχνη.
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει από 22 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ιωάννου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 52 έργα, από τη δουλειά των τριών τελευταίων ετών του καλλιτέχνη.
Η ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου που παρουσιάζει την έκθεση σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Γιατί η τέχνη του Γιώργου Ιωάννου μεταδίδει στο θεατή την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας του δημιουργού, το χαρακτηριστικό πικρό του χιούμορ, τη βαθιά ποιητική του ατμόσφαιρα, τον υψηλό κοινωνικό του προβληματισμό, την ουσιαστική πολιτισμική του διάσταση μέσα από το ρεαλισμό της εικόνας και το έντονο εικαστικό σχόλιο που του επιτρέπει να συναρπάζεται από τους κολορίστες που αγαπά τον Matisse, τον Picasso, τον Mondrian, να αναζητά συνεχώς την ισορροπία ανάμεσα στην αίσθηση και το πνεύμα, να αρνείται πεισματικά, τις βίαιες αντιθέσεις και να παραμένει δύσπιστος στις έντονες εναλλαγές. Και σε μια συμβολική · σχεδόν μεταφυσική- ζωγραφική, όπου συνυπάρχουν η τολμηρή σύζευξη ετερόκλητων αντικειμένων και μορφών, η επιμελής οργάνωση του χώρου, το αυστηρό περίγραμμα, το πλακάτο χρώμα, η προσεκτική, σχεδόν σχολαστική, διάταξη των πολυάριθμων θεμάτων, ο Γιώργος Ιωάννου δημιουργεί με μοναδική σχεδιαστική δεινότητα και απαράμιλλη ευχέρεια στο χειρισμό των χρωματικών τόνων, μερικές από τις πιο ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις".

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9π.μ-1μ.μ και 5-9μ.μ εκτός Δευτέρας.