Μία Γηραιά Ηθοποιός Χάνει τον Ελεγχο

20.12.2010
Η «Γηραιά Ηθοποιός Χάνει τον Ελεγχο», το νέο έργο του Χάρη Ρώμα και παρουσιάζεται από τις 13 Ιανουαρίου στο «Αμφιθέατρο» του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι.
Η «Γηραιά Ηθοποιός Χάνει τον Ελεγχο», το νέο έργο του Χάρη Ρώμα και παρουσιάζεται από τις 13 Ιανουαρίου στο «Αμφιθέατρο» του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι.

Το δεύτερο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, μετά το «Οι ράγες πίσω μου», αναφέρεται στην ανθρώπινη υπέρβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι τα όρια της θυσίας αλλά και στη διερεύνηση της αλήθειας, έχοντας σα βασικό άξονα ότι ο καθένας επιλέγει την αλήθεια που τον συμφέρει.

Παρακολουθούμε, λοιπόν την «ανάκριση» που κάνουν ένας νέος ψυχίατρος και ένας νέος και φιλόδοξος δικηγόρος σε μιά συνταξιούχο ηθοποιό που κατηγορείται για εγκληματική απόπειρα δεδομένου ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει επί σκηνής μία νεαρή γοητευτική ηθοποιό.

Ενώ η γηραιά κυρία παίζει όλες τις εκδοχές του γιατί θα μπορούσε να τόχει κάνει, γίνεται μιά τομή στην σχέση ισσοροπίας καλού-κακού και στο τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτές τις δύο θεμελειώδεις έννοιες.

Η παράσταση σηματοδοτεί την επάνοδο στις θεατρικές σκηνές της σημαντικής ηθοποιού Μαρίας Σκούντζου που έχει παίξει αμέτρητους σπουδαίους ρόλους του ρεπερτορίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Κοτοπούλη μεταξύ άλλων διακρίσεων.

Κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου σ’ένα καινούργιο θεατρικό χώρο, το αμφιθέατρο του «ΑΘΗΝΑ 9,84» στο Γκάζι, όπου θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Την σκηνοθεσία κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας, τα κουστούμια ο Πάνος Σταυριανός, ενώ το σχεδιασμό των φώτων ο Παναγιώτης Μανούσης.
Εκτός της κυρίας Σκούντζου παίζουν οι ηθοποιοί, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Στέφανος Λώλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Παπαφωτίου.