Ο Σταύρος τα σπάει! Γενικώς. Τώρα και στο e-go.

08.12.2010
Είναι cool, δείχνει ευτυχισμένος, σε κάνει κι εσένα, γελάει και γελάνε τα μάτια του, τραγουδάει και τραγουδάει η ψυχή του, συνθέτει και σε στέλνει. Οταν μάλιστα γράφει και τους στίχους ε τότε θέλεις ...να σου κάνει πολλά, να σε καταστρέψει γλυκά...

Με απλά λόγια και σταράτα: Ο Σταύρος τα σπάει! Τα περισσότερα τα είπα προλογίζοντας την πρώτη μας συνέντευξη, αλλά δε μου έφτασαν και θέλω να πω κι άλλα! Είναι cool, δείχνει ευτυχισμένος και σε κάνει κι εσένα, γελάει και γελάνε τα μάτια του, τραγουδάει και τραγουδάει η ψυχή του, συνθέτει, ενορχηστρώνει, διασκευάζει και σε στέλνει αδιάβαστο (μαγική στιγμή/σύλληψη το New York του Sinatra με το Empire State of Mind του Jay Z στο πρώτο X). Οταν μάλιστα γράφει και στίχους ε τότε θέλεις ..."να σου κάνει πολλά, να σε καταστρέψει γλυκά".

Ε.Σ.

PS. Don't get me wrong, δεν είμαι ..."Σταυρίτσα" :o) με την έννοια του ερωτισμού που υπάρχει στον όρο! Είμαι γιατί τον θέλω για φίλο μου! Είμαι γιατί τον Σταύρο, και λίγους ακόμη καλλιτέχνες, τον π α ρ α δ έ χ ο μ α ι γιατί κάνει αυτό που θελει, όπως το θέλει και όποτε το θέλει... και αν αυτό για κάποιους σημαίνει ότι ο Σταύρος είναι στον κόσμο του, τότε μαγκιά του! Αυτός ο κόσμος είναι σιγουρα καλύτερος από τον δικό μας.

Kάθε φορά που σε βλέπω και σε ακούω θέλω να έρθω να σου σφίξω το χέρι για την αγάπη που βγάζεις για αυτό που κάνεις! Σε είδα στο X Factor3, και έβλεπα πόσο πολύ γούσταρες που έλεγες δικό σου τραγούδι, με πόση έκφραση στα μάτια, στο στόμα και σε όλο σου το σώμα και έλεγα ‘αυτό το παιδί το νιώθει αυτό που κάνει’. Εσύ νιώθεις πράγματι πιο απελευθερωμένος όταν λες δικά σου κομμάτια?
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως νιώθω πιο απελευθερωμένος. Έχω μεγαλώσει με ξένη μουσική και έχω μια δυσκολία στο να λέω ελληνικά κομμάτια. Αναγκάστηκα να εφεύρω το δικό μου τρόπο ερμηνείας όπου υπάρχει στα δικά μου κομμάτια, όποτε εννοείται ότι είμαι πιο χαλαρός.

Μετά το Βρες το Νησί, ακούσαμε την Παρασκευή το "Να Με Καταστρέψεις Γλυκά" σε στίχους και μουσική δικά σου και το "Μη Χαθείς" των Πήγασος. Αυτό πότε θα κυκλοφορήσει? Και επίσης στην περασμένη μας συνέντευξη μου είχες πει ότι υπολογίζεις την κυκλοφορία του δίσκου γύρω στον Σεπτέμβρη? Τώρα τι λένε τα καινούργια δεδομένα? Πότε να περιμένουμε το άλμπουμ? ;-)
Ούτε εγώ δεν ξέρω. Το μη χαθείς λογικά σε Κανά δίμηνο θα κυκλοφορήσει. Όρεξη για δουλειά υπάρχει αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές που να βρίσκουν σύμφωνους τους πάντες και αυτό παίρνει χρόνο.

Η συνεργασία με τους Πήγασος ήταν φαντάζομαι εκπληκτική. Θα συνεχίσετε μαζί και στο υπόλοιπο άλμπουμ?
Ναι και ελπίζω και στα επόμενα. Υπάρχει ταύτιση στα μουσικά μας γούστα και απολαμβάνουμε πολύ τη συνεργασία μας. Χαίρομαι που βρήκα αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν φοβούνται να ρισκάρουν.

Στις 3, 4, 10 και 11 Δεκεμβρίου θα εμφανίζεσαι στo Up Stage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Τι πρόγραμμα ετοιμάζεις? Θα ακούσουμε εκτός από τα 3 κομμάτια σου και άλλα που δεν έχουν ακόμη παιχτεί?
Έχουμε ένα ροκ πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και σε περιμένω να έρθεις και να τα σπάσουμε.

Λύσε μας τώρα την απορία... «Να με καταστρέψεις γλυκά» Πώς σου ήρθαν αυτοί οι τόσο πρωτότυποι στίχοι, με αποκορύφωμα το "θέλω να το ζήσω σωστά" που είναι ο αγαπημένος μου!? Είναι εκπληκτικό κομμάτι αλλά το εξαιρετικά ενδιαφέρον για μένα είναι ότι έχει φοβερά αντιφατικό συνδυασμό μουσικής και στίχων. Λες τόσο επώδυνα πράγματα πάνω σε ‘ευχάριστες’ μουσικές! Δεν είναι μια μπαλάντα που σου προκαλεί θλίψη όπως άλλες παρόλο που τραγουδάς διάφορα πράγματα μεταξύ των οποίων και «πες με αποτυχημένο, ότι πια δε μπορούμε να είμαστε μαζί, σκότωσε με αργά, διώξε με μακριά?»
Το έγραψα μετά από μια προσωπική εμπειρία αλλά το βλέπω να επαληθεύεται σε κάθε τι που έχει να κάνει με τον έρωτα. Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο καθένας το ερμηνεύει με το δικό του τρόπο και μου αρέσει πολύ αυτό. Θα μπορούσα να σου το αναλύω για ώρες το νόημα αλλά θα αρκεστώ στην ουσία, η οποία είναι ότι, οι χειρότερες μας φάσεις στη ζωή είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο ώριμους. Εάν λοιπόν τις ζήσουμε σωστά θα ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι και θα προκύψουν και αλλά ωραία όπως, στη περίπτωση μου, αυτό το τραγούδι.

Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω θα έλεγα μάλλον ότι το αγαπημένο μας Live σου, ήταν το 8ο με το «Μην το πεις πουθενά» του Δρογώση ή το 14ο με το «Τα Καράβια μου Καίω» του Πορτοκάλογλου? Εσένα ποιο νιώθεις ότι ήταν το καλύτερο σου ? Ποιο είχες απολαύσει περισσότερο?
Κανένα δεν μου άρεσε γιατί δεν έπιασα το επίπεδο που θα ήθελα. Απόλαυσα λίγο το 8ο γιατί είχα την ελευθερία να κάνω διάφορα. Δεν θα άλλαζα πολλά γιατί τότε δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Είχα παρατήσει το τραγούδι και δεν βρισκόμουνα στη καλύτερη μου φάση τραγουδιστικά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα έχω την ευκαιρία να δουλεύω κάθε μέρα σε αυτό που αγαπώ.

Πέρα από τη μουσική, με τι άλλο μπορεί να κολλήσεις? play station, online games, tv series?
Έχω κολλήσει με όλα αυτά που έχεις ήδη αναφέρει. Απολαμβάνω πολύ και το σινεμά επίσης.

Ποιον μουσικό θα ήθελες πολύ για φίλο? (εντός ή εκτός συνόρων)
Πολλούς. Έχω τόσες ερωτήσεις για παρά πολλούς σε ότι έχει να κάνει με τη δουλειά τους αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θα ήθελα να τους ρωτήσω πως κατάφεραν να πραγματοποιούν τα όνειρα τους και πως κατάφεραν να ισορροπήσουν αυτό που έχουν μέσα τους

Και κάτι που ξέχασα να σε ρωτήσω την προηγούμενη φορά? Θα μας εξηγήσεις το November στο χέρι σου?
Ήταν το πρώτο μου συγκρότημα. Όμορφες εποχές γεμάτες μουσική και δημιουργικότητα. Μπορεί να μην ήμασταν το σούπερ συγκρότημα αλλά το απολαμβάναμε πολύ!