"The Sound of Silence" του Λετονού Άλβις Χερμάνις στην Αθήνα

07.12.2010
Η παράσταση The Sound of Silence του πολυβραβευμένου Λετονού σκηνοθέτη Άλβις Χερμάνις ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2010.
Η παράσταση The Sound of Silence του πολυβραβευμένου Λετονού σκηνοθέτη Άλβις Χερμάνις ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2010.

Ο Άλβις Χερμάνις παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δημιουργία που εξερευνά το ανθρώπινο συναίσθημα, υπερβαίνοντας τα εκφραστικά όρια του λόγου. Πρόκειται για ένα δικό του είδος βωβού θεάτρου που παντρεύει το ρεαλισμό με την κοινωνιολογική παρατήρηση και τη φαντασία. Η παράσταση είναι γεμάτη από εικόνες και, φυσικά, από τους ήχους των Simon & Garfunkel, έχοντας ως υπότιτλο «Η συναυλία των Simon & Garfunkel το 1968 στη Ρίγα που δεν έγινε ποτέ».

Η παράσταση δε δανείζεται μόνο τον τίτλο της από το γνωστό τραγούδι του ντουέτου αλλά και την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής, μιας εποχής κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

Το The Sound of Silence μπορεί να θεωρηθεί φυσική συνέχεια του Long Life, που ο σκηνοθέτης ανέβασε το 2003, με κυρίαρχο θέμα την παρακμή και σκοπό τη δημιουργία ενός «θεάτρου συναισθημάτων». Ο Χερμάνις επανέρχεται στους ίδιους ανθρώπινους χαρακτήρες και εξετάζει την ουτοπία, το annus mirabilis του 1968, δηλαδή τη χρονική στιγμή κορύφωσης των ουτοπιών. Δεν επιλέγει τυχαία τη μουσική επένδυση από τους Simon & Garfunkel, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- εκπροσωπούν «την απόλυτη ουτοπία, τα ρομαντικά συναισθήματα των σίξτυς».

Το The Sound of Silence παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Νάπολης καθώς και στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Ελσίνκι. Η εμφάνιση του Άλβις Χερμάνις στη Στέγη σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση του έργου του στην Αθήνα.

Συζήτηση με τους συντελεστές
Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Την συζήτηση θα συντονίζει η Υπεύθυνη Τομέα Θεάτρου και Χορού της Στέγης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Alvis Hermanis
Mουσική: Simon and Garfunkel
Σκηνικά-Κοστούμια: Monika Pormale
Φωτογραφίες: Māra Brašmane
Ερμηνεύουν: Guna Zariņa, Sandra Zvīgule, Inga Alsiņa, Liena Šmukste, Iveta Pole, Regīna Razuma, Jana Čivžele, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, Ivars Krasts, Varis Piņkis, Andris Keišs, Girts Krūmiņš
Συμπαραγωγή: spieltzeit' Europa/Berliner Festspiele και New Riga Theatre

ΙΝFO:
Κεντρική Σκηνή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
Ώρα έναρξης
: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 25 - 28 - 52 € | Φοιτ. 18 €
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.

Εκδοτήρια εισιτηρίων: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, τα καταστήματα και τα μηχανήματα σε επιλεγμένα καταστήματα της.
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.