Νέο βιβλίο και σεμινάριο από τον Πέτρο Τατσόπουλο

06.12.2010
O Πέτρος Τατσόπουλος επανέρχεται με ένα βιβλίο αλλιώτικο από εκείνα που μας έχει συνηθίσει. Τώρα θα μιλάει για τα βιβλία που του κράτησαν καλή παρέα κατά την τελευταία επταετία.

O Πέτρος Τατσόπουλος επανέρχεται με ένα βιβλίο αλλιώτικο από εκείνα που μας έχει συνηθίσει. Τώρα θα μιλάει για τα βιβλία που του κράτησαν καλή παρέα κατά την τελευταία επταετία.

Γιατί, όπως λέει, λίγους μήνες αφότου διαβάσουμε ένα βιβλίο, δεν θυμόμαστε σχεδόν τίποτα άλλο παρά αν περάσαμε καλά διαβάζοντάς το. Με μπούσουλα, λοιπόν, την απόλαυση ο συγγραφέας έγραψε «Το βιβλίο για τα βιβλία», κολυμπώντας στο ανοιχτό πέλαγος της απόλαυσης.

Θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών από τις εκδόσεις «Οξύ».

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενότητας τριών Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής από το Μουσείο Ηρακλειδών, ο Π. Τατσόπουλος παραδίδει μαθήματα στους λάτρεις της «συγγραφής».

Το Μουσείο Ηρακλειδών οργανώνει σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς. Ο καθένας χωριστά και δίνοντας το προσωπικό του στίγμα και ύφος, θα διδάξει την τέχνη της συγγραφής, μια τέχνη διαρκώς εξελισσόμενη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αγάπη για τη λογοτεχνία και την ομαδική δημιουργική δράση.

Οι ενότητες σεμιναρίων συνδέονται χρονικά τόσο με την τρέχουσα έκθεση "EDVARD MUNCH: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ", όσο και με τις προσεχείς εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο.

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου
Διάρκεια Σεμιναρίου: 16 διδακτικές ώρες (45λεπτα) με ενδιάμεσο διάλειμμα (8 δίωρες συναντήσεις)
Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011-Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011
Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Τετάρτη από 18:00-20:00
Κόστος Συμμετοχής: 320 € / σεμινάριο
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα, ή περισσότερα, ή και όλα τα σεμινάρια από τη θεματική ενότητα, οπότε το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων.

Επικοινωνία στο 210 34 61 981 (εσωτ. 201) - κα Ελένη Μ. Νομικού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 ή στο [email protected].