Έκθεση Μαρίας Καζάζη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

02.12.2010
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, στο πλαίσιο της προβολής του έργου των καλλιτεχνών που συμβάλλουν στην εικαστική δημιουργία δραστηριοποιούμενοι στην Αθήνα, παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με έργα της Μαρίας Καζάζη με τίτλο "Άνθρωπος και Περιβάλλον".

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, στο πλαίσιο της προβολής του έργου των καλλιτεχνών που συμβάλλουν στην εικαστική δημιουργία δραστηριοποιούμενοι στην Αθήνα, παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με έργα της Μαρίας Καζάζη με τίτλο 'Άνθρωπος και Περιβάλλον'.

Η Μαρία Καζάζη κατάγεται από τη Μήθυμνα της Λέσβου, γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε πολλά μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία. Έργα της βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Αγροτική Tράπεζα, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Δημαρχείο Μηθύμνης, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και σε πολλές ιδιωτικές Συλλογές.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία διακρίνονται για το διάλογο του ανθρώπου με τη φύση. Εντυπωσιάζει ο ευρηματικός τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται ο προβληματισμός του ανθρώπου για το μέλλον, όπως στον πίνακα με την έφηβο στα βράχια της ακρογιαλιάς, με το κινητό στο χέρι και τα βαμμένα νύχια στο χρώμα της θάλασσας, του ουρανού και του μπλουτζίν.

Η απόλυτη αντίθεση. Από τη μια, η μοναχική φιγούρα της νεαρής κοπέλας, με το μοντέρνο ντύσιμο και τη σύγχρονη τεχνολογία και από την άλλη, η πλημμυρισμένη από χρώματα φύση που εκφράζει την αρμονία και την ηρεμία.

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών ? Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Ιω. Παπαρρηγοπούλου αρ. 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αίθουσα 'Άθω Γ. Τσούτσου', Αθήνα.
1 Δεκεμβρίου 2010 - 1 Ιανουαρίου 2011
Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 09:00 -16:00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-15:00