Φασουλής - Παπασπηλιόπουλος στο... Κόκκινο

17.11.2010
Ο Σταμάτης Φασουλής επέλεξε γι’αυτό το χειμώνα το βραβευμένο με έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος) έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τζον Λόγκαν «Κόκκινο».

Το βραβευμένο με έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος) έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τζον Λόγκαν «Κόκκινο» επέλεξε ο Σταμάτης Φασουλής να σκηνοθετήσει.

Έτσι, στο θέατρο Δημήτρης Χορν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος που ερμηνεύουν τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους, φέρνουν κοντά στο αθηναϊκό κοινό ένα έργο που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα θεατρικά κείμενα.

Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια στιγμή του μεγάλου ζωγράφου Ρόθκο, ενός ζωγράφου που σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους του 20ου αιώνα. Σε μια εποχή που όλοι και όλα είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας μιλά όχι μόνο για την τέχνη και την εξαγορά της, αλλά και τη συνείδηση, το χρήμα, το αίσθημα, τις σχέσεις, την ανταλλαγή και το ξεπούλημά τους.

Ο Τζον Λόγκαν έχει γράψει θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων «Never the sinner», «Hauptmann», «Scorched earth», «Music from a locked room» και «Riverview». Έχει γράψει, επίσης, τα σενάρια για τις ταινίες «Ο Μονομάχος» («The Gladiator») σε σκηνοθεσία Ρίντλεϋ Σκοτ με τον Ράσελ Κρόου, «Ο τελευταίος Σαμουράι» («The Last Samurai») με τον Τομ Κρουζ, «The Aviator» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και «Sweeney Todd» του Τιμ Μπάρτον με τον Τζόνυ Ντεπ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ το έργο ξεκίνησε από ένα θέατρο 200 θέσεων στο Λονδίνο, το Donmar Warehouse, κατέληξε να παίζεται σε ένα θέατρο 1000 θέσεων στην καρδιά του Μπρόντγουεϊ, το Golden Theater, αποτελώντας εκτός από καλλιτεχνική και μία από τις πιο εμπορικές επιτυχίες της φετινής χρονιάς.


Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί : Λευτέρης Παυλόπουλος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ: Αμερικής 10, τηλ. 210 3612500
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 21.15 (λαϊκή)
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 21.15
Κυριακή: 18.45

Τιμές εισιτηρίων:
ΠΛΑΤΕΙΑ: 25 €
ΕΞΩΣΤΗΣ: 22 €
ΟΜΑΔΙΚΟ: 18 €
ΛΑΪΚΗ: 18 €
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 16 €