Κομμάτια και Θρύψαλα από τον Γιώργο Αρμένη

26.10.2010
Τα «Κομμάτια και Θρύψαλα? 2010» του Γιώργου Σκούρτη παρουσιάζονται στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη.
Τα «Κομμάτια και Θρύψαλα? 2010» του Γιώργου Σκούρτη παρουσιάζονται στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη.

Ένα έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1976 και μόνο μετά από 23 χρόνια -1999- ανέβηκε για δεύτερη φορά στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γ. Αρμένη». Και φέτος, εδώ πάλι, ανεβαίνει για τρίτη φορά, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που η πατρίδα μας έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Ο Γ. Σκούρτης μας χάρισε τρία καινούρια σπαρακτικά μονόπρακτα, που εντάχθηκαν στα «Κομμάτια και Θρύψαλα», εξού και η προσθήκη στον τίτλο "..2010".

«Θα ξεκινήσω με τους στίχους που έγραψε ο Δημήτρης Χατζής, για τον συγγραφέα του έργου «Κομμάτια και Θρύψαλα», κο Γιώργο Σκούρτη : "Σε βλέπω. Ο πιο νικημένος απ’ όλους είσαι συ. Μέσα απ’ τις χαμένες τις ζωές τις δικές μας, η δική σου κομματιάζεται χίλια κομμάτια."
Μέλημά μας είναι να καταθέσουμε την αλήθεια και να φωτίσουμε το γέλιο, το κλάμα και τον σπαραγμό του σήμερα. Σκηνοθετικά η παράσταση θα κρατηθεί μακριά από φιοριτούρες και φτηνά ευρήματα της εποχής. Δεν θα υπάρξει καμιά πρόθεση πρόκλησης, κανένα δήθεν, τίποτα φτιαχτό. Γνώμονάς μας θα είναι η αλήθεια, όπως την ξέρουμε και την βιώνουμε όλοι. Όχι μόνο αληθινά, αλλά και πραγματικά. Όλα μαζί τα ?κομμάτια? και τα «θρύψαλα» της ζωής μας...»

Για το Ν.Ε.Θ., ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΙΓΚΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΑΡΜΕΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΟΛΟΡΟΥ ΦΑΙΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΗ, ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΩ, ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΑΚΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21:15
ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:15 (λαϊκή) & 21:15
ΚΥΡΙΑΚΗ: 20:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20€
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & ΛΑΙΚΗ: 15€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 120 λεπτά