ΕΚΡΗΞΗ για τα 10 χρόνια της Hellenic Dance Company

25.10.2010
Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της ομάδας σύγχρονου χορού, Hellenic Dance Company με μια επετειακή παραγωγή που έρχεται για να υπογραμμίσει το χαρακτήρα και την αποστολή της.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) γιορτάζει τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της ομάδας σύγχρονου χορού, Hellenic Dance Company με μια επετειακή παραγωγή που έρχεται για να υπογραμμίσει το χαρακτήρα και την αποστολή της.

Υπό τον τίτλο «ΕΚΡΗΞΗ» η επετειακή παραγωγή της Hellenic Dance Company παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στις 21:00) από τις 25 έως τις 30 Νοεμβρίου 2010.

Η Hellenic Dance Company δημιουργήθηκε το 2000 στην ΚΣΟΤ. Αποτελεί ένα περιβάλλον έμπνευσης και ευκαιριών, ένα γόνιμο έδαφος συνεργασίας ανάμεσα σε νέους επαγγελματίες χορευτές και δημιουργούς παγκόσμιας ακτινοβολίας. Μέσα από την παρουσίαση έργων διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ομάδα στοχεύει στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με το σύγχρονο χορό, αλλά και στην ανάπτυξη και προβολή του είδους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η φετινή της παραγωγή περιλαμβάνει έργα Steve Reich (Clapping, 1972), Martha Graham (Happy Dance, απόσπασμα από το έργο El Penitente, 1940), Richard Alston (Gypsy Mixture, 2004) και Αθηνάς Βάχλα (Splinter in the Flesh, νέα εκδοχή 2010).

Στην ΕΚΡΗΞΗ, ο ρυθμός αποκτά νέο νόημα. Ξεκινά να ξετυλίγεται με τις μουσικές φράσεις του μινιμαλιστή Reich, περνά στη δυνατή σκέψη της θεμελιώτριας του αμερικανικού μοντέρνου χορού, Graham κι από τα απαιτητικά σχήματα του λυρικού Alston φτάνει στο σκληρό σήμερα της Αθηνάς Βάχλα, όπου τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα αποτυπώνονται μέσα από το ανθρώπινο σώμα και εκφράζονται με τη γλώσσα του σύγχρονου dancetheatre.

Η ΕΚΡΗΞΗ δεν είναι απλώς μια επετειακή παραγωγή αφιερωμένη στην επιτυχία ενός καλλιτεχνικού εγχειρήματος με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μια γιορτή του ρυθμού που επιχειρεί να τοποθετηθεί με δύναμη απέναντι στην τρέχουσα πραγματικότητα και να υπενθυμίσει πως δεν υπάρχει πρόοδος δίχως όραμα. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί. Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Info

Ημερομηνίες
: 25-30 Νοεμβρίου 2010
Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
Ώρα: 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: € 5,00 - 12,00 - 20,00
Πληροφορίες: 210-7224300, 210-7224586
Κρατήσεις: 210-7282333
web: www.ksot.gr, www.megaron.gr