H Βάσια Ρήγα στο e-go.gr

16.03.2009
H Βάσια Ρήγα μίλησε στο e-go.gr, με αφορμή τη νέα της δουλειά, με τίτλο "Νύχτα Μαγική"... Νέο άλμπουμ, και... Τόλης Βοσκόπουλος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Σάκης Ρουβάς, Scorpions και άλλα πολλά... σε μία συνέντευξη αναπάντεχη και διαφορετική! Είναι το κορίτσι που πέρυσι τραγουδούσε "...Πονάει σαν εσένα, Ξεχνάει σαν εσένα, Φιλάει σαν εσένα, Αγαπάει σαν εσένα πολύ, Μα δεν είναι εσύ..." Αξίζει τον κόπο να την γνωρίσετε καλύτερα.
H Βάσια Ρήγα μίλησε στο e-go.gr, με αφορμή τη νέα της δουλειά, με τίτλο "Νύχτα Μαγική"... Νέο άλμπουμ, και... Τόλης Βοσκόπουλος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Σάκης Ρουβάς, Scorpions και άλλα πολλά... σε μία συνέντευξη αναπάντεχη και διαφορετική! Είναι το κορίτσι που πέρυσι τραγουδούσε τους ιδιαίτερους εκείνους στίχους "...Πονάει σαν εσένα, Ξεχνάει σαν εσένα, Φιλάει σαν εσένα, Αγαπάει σαν εσένα πολύ, Μα δεν είναι εσύ..." Αξίζει τον κόπο να την γνωρίσετε καλύτερα.

Ε.Σ.

1. "Νύχτα μαγική" είναι ο τίτλος του νέου σου cd single που περιέχει τέσσερα κομμάτια. Μίλησε μας γι αυτό. Ποια είναι η δική σου γνώμη για την τελευταία σου δισκογραφική δουλειά; Η «Νύχτα Μαγική» είναι η 4η προσωπική δισκπογραφική μου δουλειά που περιέχει 3 πολύ όμορφα κομμάτια του Ανδρέα Κομπόση,του Γιάννη Μαλλιά,του Γαβρήλου και του Μορφέα.Θεωρώ πως είναι η πιο ώριμη δισκογραφική μου δουλειά και τόσο ο στίχος όσο και η μουσική αποπνέουν δυναμισμό,ευαισθησία και πάνω απ’ όλα αγγίζουν την ψυχή μου.

2. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο άλμπουμ?
Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά μέχρι το Πάσχα η αλήθεια είναι όμως πως δεν βιάζομαι!Μ΄ενδιαφέρει οι δουλειές μου να χαρακτηρίζονται απο συνέπεια και ποιότητα!

3. Συνεργάστηκες με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Πώς ήταν η συνεργασία αυτή?
Ομολογώ πως το να συνεργάζεσαι με τον μοναδικό Τόλη Βοσκόπουλο είναι όνειρο και μάθημα ζωής.Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ουσιαστική δεδομένου οτι με τον δικό του μοναδικό τρόπο μου έδινε μαθήματα επαγγελματισμού και ανθρωπιάς καθημερινά.

4. Αν έπρεπε να διαλέξεις κάτι ως 'μάθημα' από αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, τι θα ήταν αυτό?
Το πιο μεγάλο «μάθημα» απο τον δάσκαλο Τόλη Βοσκόπουλο θα έλεγα οτι είναι η γοητεία της προσωπικότητάς του και το γεγονός οτι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του!

5. "Με μουσικές γνώσεις που θα ζήλευαν πολλές. Με διακρίσεις και βραβεία ανά την Ελλάδα" διαβάζω στο επίσημο site σου. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τις διακρίσεις αυτές?
Αν και δεν μ’ αρέσει να μιλάω για μένα το μόνο που θα αναφέρω είναι οτι απο μικρή σπουδάζοντας μουσική και συμμετάσχοντας σε μουσικούς διαγωνισμούς, η συμμετοχή μου ως σολίστ στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες της Σεούλ με στιγμάτησε κυριολεκτικά!

6. Νομίζεις ότι κάποιο από τα νέα σου κομμάτια έχει τη δυναμική να ξεπεράσει την επιτυχία του "Δεν είσαι εσύ"?
Το «Δεν είναι εσυ» είναι ένα πολύ μεγάλο τραγούδι και αυτό το απέδειξε το φανατικό του κοινό. Θεωρώ οτι είναι δύσκολο να συγκρίνεις και να μετρήσεις το βαθμό εμπορικότητας των τραγουδιών γιατί το καθένα έχει μια μοναδική μουσική ταυτότητα. Για να σου απαντήσω όμως θα σου πω πως το «Νύχτα Μαγική» μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την πρόκληση!

7. Συμμετείχες στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους αγώνες της Σεούλ και αυτή η συνεργασία με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, φαντάζομαι ότι ήταν μοναδική. Πώς είχε προκύψει αυτή η συμμετοχή?
Η συμμετοχή μου σ΄αυτή την τόσο μεγάλη γιορτή προέκυψε απο το γεγονός οτι ήμουν σολίστ στην χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της ιδιαίτερης πατρίδας μου,της Λάρισας που πήρε μέρος στην εκδήλωση. Τότε μου ήταν δύσκολο ν’ αντιληφθώ την δύναμη και την αξία της στιγμής. Το μόνο που ένιωθα ήταν δέος-κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια,είναι μοναδικό συναίσθημα- μπροστά σε 80.000 θεατές. Θυμαμαι οτι τραγουδούσα και έκλαιγα δίχως να συνειδητοποιώ το γιατί.

8. Ο Σάκης πάει Eurovision.
Αφενός πώς βλέπεις το κομμάτι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει?

Το κομμάτι είναι ρυθμικό, ζωντανό και αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό και την προσωπικότητα του Σάκη.

Και αφετέρου θα συμμετείχες ποτέ με ένα καλό τραγούδι σε διαδικασία επιλογής για την ελληνική συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό;
Με μεγάλη χαρά θα συμμετείχα κι εγώ μ΄ενα κομμάτι που θα με αντιπροσωπεύει όμως.Θα ήταν τιμή μου να τραγουδήσω για την Ελλάδα!

9. Όταν ήσουν μικρή, τι ονειρευόσουν πως θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Ονειρευόμουν πως θα γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Μέσα απο το τραγούδι εκφράζομαι. Ζω, αγαπάω, ερωτεύομαι, μελαγχολώ, συγκινούμαι, ελπίζω, ξαναγεννιέμαι!

10. Πες μας ένα σχήμα από τα φετινά στα οποία θα ήθελες να συμμετέχεις..?
Είχα την τύχη και την τιμή να συμμετέχω μ' ενα μεγάλο σχήμα του φετινού χειμώνα Τόλης Βοσκόπουλος-Λευτέρης Πανταζής.

11. Ας συμπληρώσουμε τις προτάσεις... Η Βάσια...
Δεν αντέχει... το ψέμα! Μπορεί να με εξοργίσει σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι!
Τρελλαίνεται για... ταξίδια! Μπορεί να είναι μέ μια βαλίστα στο χέρι;;;;
Διαβάζει... τα πάντα, ανάλογα με την διάθεσή της!
Πιστεύει ότι... για όλα συντρέχει κάποιος ιδιαίτερο λόγος! Τίποτα δεν γίνεται τυχαία!

12. Και για το τέλος μία ερώτηση ακόμη... αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Το cd των Scorpions με την συμφωνική του Βερολίνου (ροκ κλασσική μουσική μαζί....)