Ο Κων/νος Παπαχρόνης σκοτώθηκε σε τροχαίο

02.12.2008
Ένας από τους πλέον ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης 31 χρόνων, σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, μόλις 31 ετών, σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου, σε τροχαίο δυστύχημα.

Το τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος. Ο νεαρός ηθοποιός επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου "Το ξύπνημα της Άνοιξης".

Με εξαιρετική επιτυχία ο ηθοποιός έπαιξε την περασμένη χρονιά το ρόλο του Σταν, του υπηρέτη και κολλητού φίλου του Δον Ζουάν, στην παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη "Ο Δον Ζουάν στο Σόχο", ενώ ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει με την ερμηνεία του στο Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κωνσταντίνου Παπαχρόνη στις ΕΙΚΟΝΕΣ



«Πριν γίνω ηθοποιός δεν είχα μια συγκεκριμένη εικόνα για το τι σημαίνει αυτό. Αντιλαμβανόμουν ότι υπάρχουν ηθοποιοί και ηθοποιοί. Ηθοποιοί που με αφορούν και ηθοποιοί που δε με αφορούν. Νομίζω ότι είχα συνειδητοποιήσει αρκετά νωρίς το πρόβλημα της ανεργίας. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το έχω ζήσει ιδιαίτερα.

Αυτό που με ενοχλεί στο θέατρο, σε σχέση με τη μουσική, είναι ότι το θέατρο δεν είναι μια πρωτογενής μορφή τέχνης. Υπάρχει ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης κι ύστερα έρχεται ο ηθοποιός που καλείται να τους υπηρετήσει. Στο βαθμό που μπορώ θέλω να κάνω τη θεατρική πράξη λίγο πιο πρωτογενή. Να προτείνω σε ανθρώπους που συγχνοτιζόμαστε, να ανεβάσουμε κείμενα που μας λένε κάτι. Και τώρα επιλέγω, αλλά βάσει αυτών που μου προτείνονται. Θέλω να δημιουργήσω εγώ την πρόταση.»

Συνέντευξη στην εφημ. «Έθνος», 24/12/06, Αντιγόνη Καράλη.