Place to be

12.11.2008
Αυρα διακριτικής πολυτέλειας, στυλάτη ατμόσφαιρα και μοντέρνα Ελληνική κουζίνα χαρακτηρίζουν το Pasaji, που βρίσκεται στο City Link.

Από τον Νίκο Μαούνη

Βρίσκεται σε μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στη Στοά Σπυρομήλιου, μια στοά που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους ωραιότερους τόπους για φαγητό, βόλτα, καφέ και shopping. Μια σαμπανιζέ ατμόσφαιρα πλανιέται, ιδίως στα δύο cafe - bar - restaurant της περιοχής, στο Clemente και το Pasaji, αλλά και στο ανακαινισμένο ιστορικό Zonar’s, όπου λαμπερά πρόσωπα, μοντέλα, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και άλλοι βολτάρουν στην περιοχή, κάνοντας ψώνια, πίνοντας καφέ ή τσιμπολογώντας.

Ο λόγος για το Pasaji, που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο στη στοά, με τραπεζάκια έξω, σε ένα καλόγουστο deck για να γίνεται το φαγητό ?τουλάχιστον το μεσημεριανό? το καλύτερο παρατηρητήριο της πασαρέλας.

Εμείς όταν πήγαμε, μια καθημερινή βράδυ, καθίσαμε μέσα, σε έναν χώρο στυλάτο, αφαιρετικό, καλοφτιαγμένο και ζεστό, σε τραπέζι δίπλα στην τζαμαρία... για χάζι.

Λίγο αργότερα το μαγαζί γέμισε από τους θεατές της παράστασης του Παλλάς, οι οποίοι σχολίαζαν τη «Μήδεια2». Εκεί πάνω στον σχολιασμό, άρχισαν να φτάνουν οι εξαιρετικοί κολοκυθοκεφτέδες, οι ψητές σαρδελίτσες, μια φρεσκότατη πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό, τα νοστιμότατα τυλιχτά σουβλάκια, και τα έξοχα ραβιόλια φρικασέ.

Η κουζίνα του Pasaji εκτός από light lunch dinner προσφέρει μοναδικές απολαύσεις σε όσους λατρεύουν τα μεσογειακά εδέσματα και τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Οι επιλογές σε πιάτα με κρέας, ψάρι και θαλασσινά είναι αμέτρητες, ενώ η πάντα ενημερωμένη wine list δεν πρόκειται να αφήσει κανένα οινικό γούστο παραπονεμένο.